Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

KRAV-märkta skolkök vinnare i White Guide Junior

http://www.klimatsmart.se/images/news/krav-skolkok250x155.jpg

De KRAV-certifierade skolköken stod som segrare i fem av åtta kategorier när Sveriges bästa skolmat prisades på White Guide Junior-galan. En av de gladaste och stoltaste pristagarna under tisdagens gala i Malmö var Håkan Olsson, kock på Byskolan i Södra Sandby. Han fick tillsammans med sina kollegor ta emot utmärkelsen Årets hållbara offentliga gastronomi, ett pris som KRAV står värd för. – Vi har jobbat i sex år med att öka andelen ekologiskt och nådde hundra procent för två år sedan. Vi är sjukt stolta över det här priset, det är helt galet, sa en glädjestrålande Håkan Olsson från scenen. Byskolan vann med motiveringen: ”För en ambitiös, beundransvärd, helhjärtad och livsviktig introduktion av goda, nyttiga och hållbara måltider till våra barn.” Staffan Carlberg, kundansvarig för offentlig sektor på KRAV, gläds åt att det går så bra för skolorna som har satsat på KRAV-certifiering. I fem av årets åtta skolmatskategorier är segraren KRAV-certifierad. – Att KRAV-certifiera sig är en kvalitetshöjare – och att det lönar sig att sätta kvaliteten i centrum visar verkligen den här tävlingen, säger Staffan Carlberg. Alla KRAV-certifierade vinnare i White Guide Junior 2015: - Årets skolrestaurang: Lina Grundskola i Södertälje. - Årets förskolekök: Lekbackens förskola i Alvesta. - Årets skolkock: Fredrik Jonsson på Skiftingehus i Eskilstuna. - Årets måltidschef: Sara Jervfors i Södertälje. - Årets hållbara offentliga gastronomi: Byskolan i Södra Sandby.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

KRAV-märkta skolkök vinnare i White Guide Junior

2015-09-02
De KRAV-certifierade skolköken stod som segrare i fem av åtta kategorier när Sveriges bästa skolmat prisades på White Guide Junior-galan.

En av de gladaste och stoltaste pristagarna under tisdagens gala i Malmö var Håkan Olsson, kock på Byskolan i Södra Sandby. Han fick tillsammans med sina kollegor ta emot utmärkelsen Årets hållbara offentliga gastronomi, ett pris som KRAV står värd för.

– Vi har jobbat i sex år med att öka andelen ekologiskt och nådde hundra procent för två år sedan. Vi är sjukt stolta över det här priset, det är helt galet, sa en glädjestrålande Håkan Olsson från scenen.

Byskolan vann med motiveringen: ”För en ambitiös, beundransvärd, helhjärtad och livsviktig introduktion av goda, nyttiga och hållbara måltider till våra barn.”

Staffan Carlberg, kundansvarig för offentlig sektor på KRAV, gläds åt att det går så bra för skolorna som har satsat på KRAV-certifiering. I fem av årets åtta skolmatskategorier är segraren KRAV-certifierad.

– Att KRAV-certifiera sig är en kvalitetshöjare – och att det lönar sig att sätta kvaliteten i centrum visar verkligen den här tävlingen, säger Staffan Carlberg.

Alla KRAV-certifierade vinnare i White Guide Junior 2015:

- Årets skolrestaurang: Lina Grundskola i Södertälje.
- Årets förskolekök: Lekbackens förskola i Alvesta.
- Årets skolkock: Fredrik Jonsson på Skiftingehus i Eskilstuna.
- Årets måltidschef: Sara Jervfors i Södertälje.
- Årets hållbara offentliga gastronomi: Byskolan i Södra Sandby.
Källa: KRAV

Senaste nyheter