Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Korea storsatsar på svensk miljöteknik

http://www.klimatsmart.se/images/news/businessregiongoteborg.png

Nya samarbeten och affärer samt ökade exportmöjligheter står potentiellt för dörren när Göteborg får besök av Korea Gas Corporation (KOGAS), Seoul Bus Company och Hyundai Construction Company. Med sig har de ”Green Growth”, en nationell strategi rörande investeringar i grön teknik värd 540 miljarder. Den koreanska delegationen anländer till Göteborg måndagen den 10 maj och kommer under två dagar att träffa västsvensk expertis inom hållbara energi- och transportlösningar. Sydkorea är en av världens tio största ekonomier och har nyligen antagit den nationella strategin som i ett första steg investerar 540 miljarder kronor i grön teknik, vilket är den är den största insatsen någonsin globalt. I Sydkorea finns god kunskap om naturgas i alla dess former men man är ganska okunnig gällande biogas, vilket är ett av de områden som ägnas speciell uppmärksamhet under besöket i Västsverige. Förra sommaren tecknades även ett samarbetsavtal mellan Business Region Göteborg och KOGAS kring just biogas och naturgas. - Delegationsbesöket visar att det finns ett stort intresse att fördjupa kontakterna ytterligare och vi har stora förhoppningar på att det ska leda till konkreta samarbeten, affärer och ökade exportmöjligheter framöver, säger Bernt Svensén, affärs- och projektutvecklare på Affärsdriven miljöutveckling vid Business Region Göteborg. Framförallt finns ett stort intresse kring flytande biogas och naturgas som drivmedel till fartyg och tunga fordon. - Vår uppgift är att fungera som en plattform för att samordna och matcha intressenternas behov med företag i regionen, sydkoreanerna vill lära sig massor av saker som för oss är ganska självklara till exempel hur vi gör fordonsgas av vårt avfall och sedan använder det i våra bussar, berättar Bernt Svensén. Under två intensiva dagar kommer den sydkoreanska delegationen att träffa bland annat AB Volvo, Terracastus, Chalmers, Cryo AB, Wätsilä, Göteborgs Energi, Metso AB, FKAB, Energimyndigheten, Consilium, SMTF m.fl. För mer information kontakta: Bernt Svensén, affärs- och projektutvecklare på Affärsdriven Miljöutveckling vid Business Region Göteborg, 0704-415619 eller bernt.svensen@businessregion.se. Business Region Göteborg AB arbetar för att stärka och utveckla näringslivet i Göteborgsregionen. Vi är ett icke-vinstdrivande bolag som representerar 13 medlemskommuner. Målsättningen är att bidra till hållbar ekonomisk tillväxt, hög sysselsättning och ett diversifierat näringsliv.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Korea storsatsar på svensk miljöteknik

2010-05-10
Nya samarbeten och affärer samt ökade exportmöjligheter står potentiellt för dörren när Göteborg får besök av Korea Gas Corporation (KOGAS), Seoul Bus Company och Hyundai Construction Company. Med sig har de ”Green Growth”, en nationell strategi rörande investeringar i grön teknik värd 540 miljarder.

Den koreanska delegationen anländer till Göteborg måndagen den 10 maj och kommer under två dagar att träffa västsvensk expertis inom hållbara energi- och transportlösningar. Sydkorea är en av världens tio största ekonomier och har nyligen antagit den nationella strategin som i ett första steg investerar 540 miljarder kronor i grön teknik, vilket är den är den största insatsen någonsin globalt.

I Sydkorea finns god kunskap om naturgas i alla dess former men man är ganska okunnig gällande biogas, vilket är ett av de områden som ägnas speciell uppmärksamhet under besöket i Västsverige. Förra sommaren tecknades även ett samarbetsavtal mellan Business Region Göteborg och KOGAS kring just biogas och naturgas.

- Delegationsbesöket visar att det finns ett stort intresse att fördjupa kontakterna ytterligare och vi har stora förhoppningar på att det ska leda till konkreta samarbeten, affärer och ökade exportmöjligheter framöver, säger Bernt Svensén, affärs- och projektutvecklare på Affärsdriven miljöutveckling vid Business Region Göteborg.

Framförallt finns ett stort intresse kring flytande biogas och naturgas som drivmedel till fartyg och tunga fordon. - Vår uppgift är att fungera som en plattform för att samordna och matcha intressenternas behov med företag i regionen, sydkoreanerna vill lära sig massor av saker som för oss är ganska självklara till exempel hur vi gör fordonsgas av vårt avfall och sedan använder det i våra bussar, berättar Bernt Svensén.

Under två intensiva dagar kommer den sydkoreanska delegationen att träffa bland annat AB Volvo, Terracastus, Chalmers, Cryo AB, Wätsilä, Göteborgs Energi, Metso AB, FKAB, Energimyndigheten, Consilium, SMTF m.fl.

För mer information kontakta:
Bernt Svensén, affärs- och projektutvecklare på Affärsdriven Miljöutveckling vid Business Region Göteborg, 0704-415619 eller bernt.svensen@businessregion.se.

Business Region Göteborg AB arbetar för att stärka och utveckla näringslivet i Göteborgsregionen. Vi är ett icke-vinstdrivande bolag som representerar 13 medlemskommuner. Målsättningen är att bidra till hållbar ekonomisk tillväxt, hög sysselsättning och ett diversifierat näringsliv.

Senaste nyheter