Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimattoppmöte för världens barn i Södertälje 25-28 nov

http://www.klimatsmart.se/images/news/telge-energi-ccc250x233.jpg

Den 25-28 november 2015 samlas 64 barn från världens alla kontinenter i Södertälje för det unika mötet Children’s Climate Conference (CCC). Exempelvis kommer barn från USA, Samoaöarna, Kenya, Bangladesh och Lappland. Totalt deltar även 400 mellanstadieelever från Södertälje under förmiddagen den 26 november. Det hela är egentligen barnsligt enkelt. Syftet med konferensen är att tillsammans arbeta fram barnens krav till värdens ledare. Kraven ska överlämnas den 3 december 2015 på klimattoppmötet COP21 i Paris. Flera av barnen som kommer till Södertälje för CCC är redan hårt drabbade av klimatkrisen i sina hemländer: 2 flickor bor på ett barnhem bredvid Afrikas största soptipp, 2 flickor från Samoa håller på att förlora sin skola eftersom vattennivåerna stiger, en flicka & en pojke bor i en uttorkad masajby i Tanzania. CCC arrangeras för att ge barnen en stark röst i den här otroligt viktiga frågan. Det är ju faktiskt så att frågan berör nästa generation mer än de vuxna som leder världen idag. Ministrar och kommunalråd deltar också i CCC: Södertäljes kommunalråd Boel Godner kommer att välkomna alla delegater till Södertälje Stadshus den 26 november. Då kommer även biståndsminister Isabella Lövin vara på plats för att ta del av barnens berättelser om klimatsituationen i deras hemländer. Miljöminister och vice statsminister Åsa Romson har bjudit in CCC-delegater till miljödepartementet den 27 november. Där kommer de även ges möjlighet att presentera sin kommuniké. Just nu förbereder sig även klass 4 på Blombackaskolan i Södertälje. De står som värdklass under konferensens fyra dagar och hjälper till med att få alla att känna sig välkomna och ha roligt. Snabba fakta om CCC 2015: * Vad: Barn från hela världen samlas för att göra sin röst hörd i klimatdebatten. * Vilka: 64 barn från 22 länder i åldern 9-12 år. * Värdskola: Blombackaskolan årskurs 4. * När: 25-28 november 2015. Huvudförhandlingarna äger rum den 26 november, då deltar även 400 mellanstadieelever från Södertälje. * Var: Södertälje Stadshus. * Mål: Färdigställa barnens krav som personligen överlämnas till världens ledare på COP21 i Paris den 3 december. * Hur: Konferencier den 26 november är Fredrik Berling, känd från bland annat Hjärnkontoret. * Arrangörer: Konferensen är ett initiativ från Telge Energi och arrangeras med stöd av Södertälje Kommun, Fryshuset, Globträdet och Världsnaturfonden WWF. /Fru Watt, Telge Energi

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimattoppmöte för världens barn i Södertälje 25-28 nov

2015-11-19
Den 25-28 november 2015 samlas 64 barn från världens alla kontinenter i Södertälje för det unika mötet Children’s Climate Conference (CCC). Exempelvis kommer barn från USA, Samoaöarna, Kenya, Bangladesh och Lappland.

Totalt deltar även 400 mellanstadieelever från Södertälje under förmiddagen den 26 november. Det hela är egentligen barnsligt enkelt. Syftet med konferensen är att tillsammans arbeta fram barnens krav till värdens ledare. Kraven ska överlämnas den 3 december 2015 på klimattoppmötet COP21 i Paris.

Flera av barnen som kommer till Södertälje för CCC är redan hårt drabbade av klimatkrisen i sina hemländer: 2 flickor bor på ett barnhem bredvid Afrikas största soptipp, 2 flickor från Samoa håller på att förlora sin skola eftersom vattennivåerna stiger, en flicka & en pojke bor i en uttorkad masajby i Tanzania. CCC arrangeras för att ge barnen en stark röst i den här otroligt viktiga frågan. Det är ju faktiskt så att frågan berör nästa generation mer än de vuxna som leder världen idag.

Ministrar och kommunalråd deltar också i CCC:
Södertäljes kommunalråd Boel Godner kommer att välkomna alla delegater till Södertälje Stadshus den 26 november. Då kommer även biståndsminister Isabella Lövin vara på plats för att ta del av barnens berättelser om klimatsituationen i deras hemländer.

Miljöminister och vice statsminister Åsa Romson har bjudit in CCC-delegater till miljödepartementet den 27 november. Där kommer de även ges möjlighet att presentera sin kommuniké.

Just nu förbereder sig även klass 4 på Blombackaskolan i Södertälje. De står som värdklass under konferensens fyra dagar och hjälper till med att få alla att känna sig välkomna och ha roligt.

Snabba fakta om CCC 2015:

* Vad: Barn från hela världen samlas för att göra sin röst hörd i klimatdebatten.
* Vilka: 64 barn från 22 länder i åldern 9-12 år.
* Värdskola: Blombackaskolan årskurs 4.
* När: 25-28 november 2015. Huvudförhandlingarna äger rum den 26 november, då deltar även 400 mellanstadieelever från Södertälje.
* Var: Södertälje Stadshus.
* Mål: Färdigställa barnens krav som personligen överlämnas till världens ledare på COP21 i Paris den 3 december.
* Hur: Konferencier den 26 november är Fredrik Berling, känd från bland annat Hjärnkontoret.
* Arrangörer: Konferensen är ett initiativ från Telge Energi och arrangeras med stöd av Södertälje Kommun, Fryshuset, Globträdet och Världsnaturfonden WWF.

/Fru Watt, Telge Energi

Senaste nyheter