Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nyinstiftat miljöpris för barn - Childrens Climate Prize

http://www.klimatsmart.se/images/news/telge-childrens-prize250x318.jpg

Den mest prestigefyllda utmärkelsen av alla är Nobelpriset. Det delas årligen ut till en vuxen som gjort viktiga insatser eller framsteg inom fysik, kemi, fysiologi eller medicin, litteratur och fredsarbete. Men nu är det dags att uppmärksamma de projekt och initiativ som tagits av nästa generations klimathjältar. Med det nya initiativet Children’s Climate Prize ges barnen möjlighet att sikta mot stjärnorna och samtidigt belysa en av vår tids viktigaste frågor. Torsdag den 24 november sker den första prisutdelningen av det nyinstiftade miljöpriset för barn; Children’s Climate Prize 2016. Allt kommer genomföras under högtidliga former med tillhörande bankett, precis som på Nobelmiddagen. Det sker i samband med årsdagen för Children’s Climate Conference - det uppmärksammade klimatmötet som hölls i november 2015 i Södertälje. Då barn från hela världen, med gemensamma krafter, satte press på världens ledare inför klimattoppmötet och förhandlingarna i Paris på COP21. - Att det inte finns ett Nobelpris för miljö och klimatforskning är anmärkningsvärt och därför vill vi med Children’s Climate Prize, engagera och inspirera nästa generation till storverk, säger Mats Fagerström, VD Telge Energi. Priset är internationellt och vem som helst kan nominera eller nomineras. Vinnaren får medalj, diplom och vinstsumma på 50 000 kr. Priset tilldelas ett barn eller grupp av barn, 10-16 år, som på ett föredömligt sätt gjort en extraordinär insats för klimat och miljö. Den 22 augusti öppnar vi för inlämning av nominerade bidrag. Nomineringsprocessen pågår 22 augusti – 22 oktober. Mer information om kriterier, jury och urvalsprocess kommer i augusti. För mer information kontakta: Petra Hallebrant, 072-190 58 05, childrensclimateprize@telgeenergi.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nyinstiftat miljöpris för barn - Childrens Climate Prize

2016-06-22
Den mest prestigefyllda utmärkelsen av alla är Nobelpriset. Det delas årligen ut till en vuxen som gjort viktiga insatser eller framsteg inom fysik, kemi, fysiologi eller medicin, litteratur och fredsarbete. Men nu är det dags att uppmärksamma de projekt och initiativ som tagits av nästa generations klimathjältar. Med det nya initiativet Children’s Climate Prize ges barnen möjlighet att sikta mot stjärnorna och samtidigt belysa en av vår tids viktigaste frågor.

Torsdag den 24 november sker den första prisutdelningen av det nyinstiftade miljöpriset för barn; Children’s Climate Prize 2016. Allt kommer genomföras under högtidliga former med tillhörande bankett, precis som på Nobelmiddagen. Det sker i samband med årsdagen för Children’s Climate Conference - det uppmärksammade klimatmötet som hölls i november 2015 i Södertälje. Då barn från hela världen, med gemensamma krafter, satte press på världens ledare inför klimattoppmötet och förhandlingarna i Paris på COP21.

- Att det inte finns ett Nobelpris för miljö och klimatforskning är anmärkningsvärt och därför vill vi med Children’s Climate Prize, engagera och inspirera nästa generation till storverk, säger Mats Fagerström, VD Telge Energi.

Priset är internationellt och vem som helst kan nominera eller nomineras. Vinnaren får medalj, diplom och vinstsumma på 50 000 kr. Priset tilldelas ett barn eller grupp av barn, 10-16 år, som på ett föredömligt sätt gjort en extraordinär insats för klimat och miljö.

Den 22 augusti öppnar vi för inlämning av nominerade bidrag. Nomineringsprocessen pågår 22 augusti – 22 oktober. Mer information om kriterier, jury och urvalsprocess kommer i augusti.

För mer information kontakta:
Petra Hallebrant, 072-190 58 05, childrensclimateprize@telgeenergi.se

Bra länkar om Children’s Climate Prize 2016:

- Hemsida: www.telgeenergi.se/childrensclimateprize
- Facebook: www.facebook.com/childrensclimateprize
- Twitter: www.twitter.com/CCPrize16
- Instagram: www.instagram.com/ccprize16/
Källa: Telge Energi

Senaste nyheter