Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Julpyssla miljövänligt i år med Ekokul

http://www.klimatsmart.se/images/news/ekokulhappymaisjulbox160x149.jpg

Snön har dragit in lagom till advent. Det är läge att krypa inomhus och börja julpyssla, en riktig högtid för alla pysseltokiga. Hos Ekokul hittar du miljövänliga pysselalternativ. Pyssla loss med: - Happy Mais är ett miljövänligt och superkul pysselalternativ. Det är klossar gjorda av majsstärkelse i mängder av glada färger. När du fuktar klossarna blir de lätt klistriga och kan fästas mot varandra eller mot andra material som papper eller textil. Med Happy Mais kan du göra dina egna juldekorationer, julklappar och leksaker. Happy Mais är biologiskt nedbrytbart och kan till och med slängas på komposten. - Gör dina egna vackra änglar att julpynta med. Våra pappersänglar är supersnyggt designade. De viks lätt utifrån enkla instruktioner. Papperet är syra- och klorfritt och FSC-märkt. - Våra fina ekologiska virk-kit från Erica Laurell har utökats med ett klockrent julpyssel. Virka ditt alldeles egna julbak. Kitet innehåller mönster och garn till pepparkakor, lussebullar, polkagrisstång, kringlor, mintkyssar och grytvante. - Ekokuls naturliga färger är en av våra bästa nyheter på länge. Färgerna är gjorda av naturliga pigment från ekologiskt odlad frukt, grönsaker, blommor och kryddor. De levereras som ett pulver i små vackra ”fröpåsar”. Du blandar pulvret med valfri mängd vatten till den konsistens du vill ha. Bara det är ett kul pyssel i sig. - Gör dina egna miljösmarta smycken och ge bort i julklapp. Ekokuls papperspärlor är gjorda av återvunna veckotidningar. De är tillverkade av ett kvinnokollektiv i Filippinerna och finns i mängder av olika färger. - Med vårt härliga elefantbajspapper kan du göra fina julkort, juldekorationer och juletiketter för klapparna. Pappren är handgjorda på Thai elephant Conservation Centre. Tillverkningen och försäljningen av pappersprodukterna hjälper elefanter, håller ihop familjer och stöttar låginkomstfamiljer. Allt hittar hittar du bland våra leksaker i webbutiken på www.ekokul.se. Kontakta gärna Ekokul på: info@ekokul.se, 070-566 68 28

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Julpyssla miljövänligt i år med Ekokul

2010-12-20
Snön har dragit in lagom till advent. Det är läge att krypa inomhus och börja julpyssla, en riktig högtid för alla pysseltokiga. Hos Ekokul hittar du miljövänliga pysselalternativ. Pyssla loss med:

- Happy Mais är ett miljövänligt och superkul pysselalternativ. Det är klossar gjorda av majsstärkelse i mängder av glada färger. När du fuktar klossarna blir de lätt klistriga och kan fästas mot varandra eller mot andra material som papper eller textil. Med Happy Mais kan du göra dina egna juldekorationer, julklappar och leksaker. Happy Mais är biologiskt nedbrytbart och kan till och med slängas på komposten.

- Gör dina egna vackra änglar att julpynta med. Våra pappersänglar är supersnyggt designade. De viks lätt utifrån enkla instruktioner. Papperet är syra- och klorfritt och FSC-märkt.

- Våra fina ekologiska virk-kit från Erica Laurell har utökats med ett klockrent julpyssel. Virka ditt alldeles egna julbak. Kitet innehåller mönster och garn till pepparkakor, lussebullar, polkagrisstång, kringlor, mintkyssar och grytvante.

- Ekokuls naturliga färger är en av våra bästa nyheter på länge. Färgerna är gjorda av naturliga pigment från ekologiskt odlad frukt, grönsaker, blommor och kryddor. De levereras som ett pulver i små vackra ”fröpåsar”. Du blandar pulvret med valfri mängd vatten till den konsistens du vill ha. Bara det är ett kul pyssel i sig.

- Gör dina egna miljösmarta smycken och ge bort i julklapp. Ekokuls papperspärlor är gjorda av återvunna veckotidningar. De är tillverkade av ett kvinnokollektiv i Filippinerna och finns i mängder av olika färger.

- Med vårt härliga elefantbajspapper kan du göra fina julkort, juldekorationer och juletiketter för klapparna. Pappren är handgjorda på Thai elephant Conservation Centre. Tillverkningen och försäljningen av pappersprodukterna hjälper elefanter, håller ihop familjer och stöttar låginkomstfamiljer.

Allt hittar hittar du bland våra leksaker i webbutiken på www.ekokul.se.

Kontakta gärna Ekokul på:
info@ekokul.se, 070-566 68 28

Mer information om Ekokul:
www.ekokul.se
www.blogg.ekokul.se
www.facebook.com/ekokul.se
Källor:
Foto: Ekokul

Senaste nyheter