Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

IsoTimber satsar 10 miljoner till klimatsmarta husbyggen

http://www.klimatsmart.se/images/news/isotimber-ekonord250x167.jpg

Byggföretaget IsoTimber har tagit in 10 miljoner kronor från Ekonord Invest och Almi Invest. Investeringen ska hjälpa IsoTimber igenom den starka expansionsfas som den snabbt ökande efterfrågan lett till. – Vi ska försöka tredubbla omsättningen under nästa år, säger vd Mikael Östling. Nyinvesteringar i såväl produktion som marknad krävs för att kunna möta den ökade efterfrågan på företagets energisnåla och klimatsmarta hus. – Vår största utmaning nu är att hinna med alla leveranser, och därför ska vi förstärka vår organisation med en ny säljare och en projektledare. Men den högre målsättningen kräver också att vi på sikt måste förstärka vår produktionskapacitet, säger Mikael Östling. Jämtlandsföretagets affärsidé är en patenterad byggteknik som gör det möjligt att bygga hälsosamma och välisolerande bärande väggar bestående av naturliga material - trä och luft. Ingen ohälsosam inplastning eller tilläggsisolering behövs. Byggtekniken gör det möjligt för IsoTimber att leverera hus till slutkund som färdiga byggpaket. Sedan produktionsstarten 2011 har efterfrågan ökat stadigt, men nu är ambitionen alltså att företaget ska expandera ytterligare. Ekonord har i uppdrag att investera i företag med stor tillväxtpotential inom de gröna näringarna. – Byggföretagets tillväxt hittills och tuffa mål att tredubbla omsättningen till 30-40 miljoner under nästa år gör investeringen spännande. Marknaden efterfrågar produkten och därför tror vi på den här innovationen, säger Helen Olausson, vd på Ekonord Invest. I månadsskiftet september-oktober tog IsoTimber in 10 miljoner kronor i konvertibler från EkoNord Invest och Almi Invest. Enligt Mikael Östling ska dessa pengar främst användas till att förstärka organisationen, och då i första hand marknadsarbetet genom att rekrytera en ny säljare och en projektledare under hösten. För Almi Invest är hållbarhetsperspektivet viktigt, att det utvecklas nya produkter som främjar ett miljö- och hälsomässigt hållbart samhälle. - IsoTimber har tydliga konkurrensfördelar inom de områden som dagens husköpare prioriterar främst; hälsa, miljö och ekonomi. Med alltmer miljömedvetna konsumenter och lagstadgade krav inom energiområdet ligger IsoTimber helt rätt i tiden, säger Eva Nordlander, Fund Manager på Almi Invest.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

IsoTimber satsar 10 miljoner till klimatsmarta husbyggen

2015-10-08
Byggföretaget IsoTimber har tagit in 10 miljoner kronor från Ekonord Invest och Almi Invest. Investeringen ska hjälpa IsoTimber igenom den starka expansionsfas som den snabbt ökande efterfrågan lett till.

– Vi ska försöka tredubbla omsättningen under nästa år, säger vd Mikael Östling.

Nyinvesteringar i såväl produktion som marknad krävs för att kunna möta den ökade efterfrågan på företagets energisnåla och klimatsmarta hus.

– Vår största utmaning nu är att hinna med alla leveranser, och därför ska vi förstärka vår organisation med en ny säljare och en projektledare. Men den högre målsättningen kräver också att vi på sikt måste förstärka vår produktionskapacitet, säger Mikael Östling.

Jämtlandsföretagets affärsidé är en patenterad byggteknik som gör det möjligt att bygga hälsosamma och välisolerande bärande väggar bestående av naturliga material - trä och luft. Ingen ohälsosam inplastning eller tilläggsisolering behövs. Byggtekniken gör det möjligt för IsoTimber att leverera hus till slutkund som färdiga byggpaket.

Sedan produktionsstarten 2011 har efterfrågan ökat stadigt, men nu är ambitionen alltså att företaget ska expandera ytterligare. Ekonord har i uppdrag att investera i företag med stor tillväxtpotential inom de gröna näringarna.

– Byggföretagets tillväxt hittills och tuffa mål att tredubbla omsättningen till 30-40 miljoner under nästa år gör investeringen spännande. Marknaden efterfrågar produkten och därför tror vi på den här innovationen, säger Helen Olausson, vd på Ekonord Invest.

I månadsskiftet september-oktober tog IsoTimber in 10 miljoner kronor i konvertibler från EkoNord Invest och Almi Invest. Enligt Mikael Östling ska dessa pengar främst användas till att förstärka organisationen, och då i första hand marknadsarbetet genom att rekrytera en ny säljare och en projektledare under hösten.

För Almi Invest är hållbarhetsperspektivet viktigt, att det utvecklas nya produkter som främjar ett miljö- och hälsomässigt hållbart samhälle.

- IsoTimber har tydliga konkurrensfördelar inom de områden som dagens husköpare prioriterar främst; hälsa, miljö och ekonomi. Med alltmer miljömedvetna konsumenter och lagstadgade krav inom energiområdet ligger IsoTimber helt rätt i tiden, säger Eva Nordlander, Fund Manager på Almi Invest.
Källa: IsoTimber

Senaste nyheter