Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Internationell uppmärksamhet för solel till elbilar

http://www.klimatsmart.se/images/news/solelia250x97.png

Det svenska företaget Solelia Greentechs solcellsbaserade laddstation för elbilar är utvald till en av årets mest innovativa och hållbara lösningar i den globala hållbarhetsguiden Sustainia100. I och med utnämningen till Sustainia100 är Solelia Greentech också nominerade till hållbarhetspriset Sustainia Award, vars jury leds av förre guvernören i Kalifornien, Arnold Schwarzenegger. – Grattis till de utvalda Sustainia100-lösningarna. De är de verkliga actionhjältarna för hållbarhet. Från Kanada till Kenya till Guatemala till Indien, så visar dessa lösningar att vi kan bygga samhällen som är både miljömässigt och ekonomiskt hållbara idag och för kommande generationer, säger Arnold Schwarzenegger. Hållbarhetsguiden Sustania100 presenterar årligen de hundra mest innovativa och effektfulla miljölösningarna från hela världen.Solelia Greentechs solcellslösning för elfordon har valts som en del av Sustainia100 för dess positiva sociala, ekonomiska och miljömässiga effekter på lokala samhällen. – Vi känner oss väldigt hedrande över att vi har blivit utnämnda till att vara med i Sustania100-guiden. Det är lite smått omtumlande och fantastiskt roligt att våra lösningar för att ladda elbilar med helt ren solel nu har nått långt utanför Sverige, säger Carolina Johansson, VD på Solelia Greentech. Juryn består även av förre norska statsministern Gro Harlem Brundtland, EU-kommissionär Connie Hedegaard med ansvar för klimatfrågor och ordförande för FN:s klimatpanel, IPCC, Dr Rajendra K. Pachauri. – Det är verkligen uppmuntrande att se att nya, innovativa lösningar fortsätter att dyka upp i alla delar av världen. Här är alla bevis vi behöver för att hållbara lösningar fungerar, att de är lönsamma, önskvärda och framgångsrika, säger Connie Hedegaard, EU-kommissionär med ansvar för klimatfrågor. Solelia Greentech är ett svenskt företag som satsar på att bli ledande inom solcellslösningar för elfordon. Med laddstationer och systemet Solbanken laddas bilar runtom i Sverige med ren solenergi. Företaget presenterade redan 2011 Sveriges första solcellsbaserade laddstation för elbilar och blev 2012 utsedd till en Climate Solver av Världsnaturfonden, WWF.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Internationell uppmärksamhet för solel till elbilar

2013-06-10
Det svenska företaget Solelia Greentechs solcellsbaserade laddstation för elbilar är utvald till en av årets mest innovativa och hållbara lösningar i den globala hållbarhetsguiden Sustainia100. I och med utnämningen till Sustainia100 är Solelia Greentech också nominerade till hållbarhetspriset Sustainia Award, vars jury leds av förre guvernören i Kalifornien, Arnold Schwarzenegger.

– Grattis till de utvalda Sustainia100-lösningarna. De är de verkliga actionhjältarna för hållbarhet. Från Kanada till Kenya till Guatemala till Indien, så visar dessa lösningar att vi kan bygga samhällen som är både miljömässigt och ekonomiskt hållbara idag och för kommande generationer, säger Arnold Schwarzenegger.

Hållbarhetsguiden Sustania100 presenterar årligen de hundra mest innovativa och effektfulla miljölösningarna från hela världen.Solelia Greentechs solcellslösning för elfordon har valts som en del av Sustainia100 för dess positiva sociala, ekonomiska och miljömässiga effekter på lokala samhällen.

– Vi känner oss väldigt hedrande över att vi har blivit utnämnda till att vara med i Sustania100-guiden. Det är lite smått omtumlande och fantastiskt roligt att våra lösningar för att ladda elbilar med helt ren solel nu har nått långt utanför Sverige, säger Carolina Johansson, VD på Solelia Greentech.

Juryn består även av förre norska statsministern Gro Harlem Brundtland, EU-kommissionär Connie Hedegaard med ansvar för klimatfrågor och ordförande för FN:s klimatpanel, IPCC, Dr Rajendra K. Pachauri.

– Det är verkligen uppmuntrande att se att nya, innovativa lösningar fortsätter att dyka upp i alla delar av världen. Här är alla bevis vi behöver för att hållbara lösningar fungerar, att de är lönsamma, önskvärda och framgångsrika, säger Connie Hedegaard, EU-kommissionär med ansvar för klimatfrågor.
Solelia Greentech är ett svenskt företag som satsar på att bli ledande inom solcellslösningar för elfordon. Med laddstationer och systemet Solbanken laddas bilar runtom i Sverige med ren solenergi. Företaget presenterade redan 2011 Sveriges första solcellsbaserade laddstation för elbilar och blev 2012 utsedd till en Climate Solver av Världsnaturfonden, WWF.

Senaste nyheter