Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Årets bloggare på hållbar husvisning hos Trivselhus

http://www.klimatsmart.se/images/news/trivselhus-trendenser250x141.jpg

Många tänker nog på miljön när de handlar mat, reser eller köper kläder. Men hur medvetna är vi när vi inreder våra hus och väljer färg, möbler eller köksluckor? Hustillverkaren Trivselhus samarbetar med bloggen Trendenser för att öka intresset för hållbar inredning. Nu ordnar de tillsammans en annorlunda husvisning - med hållbarhet som tema. Trendenser c/o Trivselhus är en husvisning utöver det vanliga. Den nionde februari på Krönvägen i Nacka bjuder Trivselhus in till ett personligt möte med en riktig inspiratör inom hållbarhet. På plats finns nämligen bloggaren Frida Ramstedt, som driver trendenser.se, idag Sveriges största inom inredning och design, som också utsetts till Årets Inredningsbloggare 2016. Frida har handplockat hållbara produkter och inredning till hemmet. Besökarna kan inspireras av allt från tvål och handgjord tandborste till svanenmärkt soffa på plats i villan. Dessutom kan de lyssna till ett föredrag av den uppskattade bloggaren och mingla med andra som går i husbyggartankar. - Vi på Trivselhus strävar efter att bygga hållbara hus, men vill också inspirera till en hållbar livsstil i husen vi säljer, säger Pernilla Enkler, hållbarhetschef på Trivselhus. Att leva hållbart idag handlar inte bara om att sopsortera och köpa ekologisk mat. Det är lätt att glömma bort alla produkter vi använder när vi inreder våra hem. Möbler, tapeter, färger och förbrukningsvaror. Trivselhus har tagit en unik position bland landets hustillverkare eftersom de har ambitioner som sträcker sig längre än ett färdigbyggt hus. - Ett hus står kvar i minst 100 år, så livsstilen hos de människor som bor i huset har en väldigt stor betydelse för husets miljöpåverkan. Därför vill vi hjälpa till att skapa en hållbar livsstil, säger Pernilla Enkler. Frida Ramstedts blogg Trendenser är en av de inredningsbloggar som ligger i framkant när det kommer till hållbar inredning, så därför är samarbetet mellan henne och Trivselhus naturligt. - Många gånger väljer man inredning efter utseende. Men idag är utbudet så stort att med lite kunskap kan man vara både stilmedveten och miljömedveten. Hemmet är ju den plats där vi spenderar mest tid, så om våra hem blir hållbara har vi kommit en bra bit på vägen, säger Frida Ramstedt. Visningen är en del av Trivselhus c/o-koncept där företaget samarbetar med intressanta inspiratörer.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Årets bloggare på hållbar husvisning hos Trivselhus

2017-01-31
Hållbar inredning hos Trivselhus
Många tänker nog på miljön när de handlar mat, reser eller köper kläder. Men hur medvetna är vi när vi inreder våra hus och väljer färg, möbler eller köksluckor? Hustillverkaren Trivselhus samarbetar med bloggen Trendenser för att öka intresset för hållbar inredning.

Nu ordnar de tillsammans en annorlunda husvisning - med hållbarhet som tema.

Trendenser c/o Trivselhus är en husvisning utöver det vanliga. Den nionde februari på Krönvägen i Nacka bjuder Trivselhus in till ett personligt möte med en riktig inspiratör inom hållbarhet. På plats finns nämligen bloggaren Frida Ramstedt, som driver trendenser.se, idag Sveriges största inom inredning och design, som också utsetts till Årets Inredningsbloggare 2016.

Frida har handplockat hållbara produkter och inredning till hemmet. Besökarna kan inspireras av allt från tvål och handgjord tandborste till svanenmärkt soffa på plats i villan. Dessutom kan de lyssna till ett föredrag av den uppskattade bloggaren och mingla med andra som går i husbyggartankar.

- Vi på Trivselhus strävar efter att bygga hållbara hus, men vill också inspirera till en hållbar livsstil i husen vi säljer, säger Pernilla Enkler, hållbarhetschef på Trivselhus.

Att leva hållbart idag handlar inte bara om att sopsortera och köpa ekologisk mat. Det är lätt att glömma bort alla produkter vi använder när vi inreder våra hem. Möbler, tapeter, färger och förbrukningsvaror. Trivselhus har tagit en unik position bland landets hustillverkare eftersom de har ambitioner som sträcker sig längre än ett färdigbyggt hus.

- Ett hus står kvar i minst 100 år, så livsstilen hos de människor som bor i huset har en väldigt stor betydelse för husets miljöpåverkan. Därför vill vi hjälpa till att skapa en hållbar livsstil, säger Pernilla Enkler.

Frida Ramstedts blogg Trendenser är en av de inredningsbloggar som ligger i framkant när det kommer till hållbar inredning, så därför är samarbetet mellan henne och Trivselhus naturligt.

- Många gånger väljer man inredning efter utseende. Men idag är utbudet så stort att med lite kunskap kan man vara både stilmedveten och miljömedveten. Hemmet är ju den plats där vi spenderar mest tid, så om våra hem blir hållbara har vi kommit en bra bit på vägen, säger Frida Ramstedt.

Visningen är en del av Trivselhus c/o-koncept där företaget samarbetar med intressanta inspiratörer.
Källa: Trivselhus

Senaste nyheter