Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

ReChristmas - hållbar julshopping med Erikshjälpen

http://www.klimatsmart.se/images/news/erikshjalpen-julklapp246x314.jpg

Årets julklapp kan bli till glädje för både mottagaren, miljön och utsatta barn i Sverige och utomlands. Erikshjälpen vill att svenskarna ska julshoppa smart och introducerar därför ReCristmas. – Premiera ett ökat återbruk och köp en miljö- och biståndssmart julklapp till dina nära och kära, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand Butiker. ReCristmas, en kampanj som uppmuntrar till hållbar julshopping, kommer att synas i Erikshjälpens Second Hand-butiker runt om i Sverige från vecka 48. Det finns många fördelar med att handla julklappar hos Erikshjälpen Second Hand: • Personligare klappar • Prisvärt • Miljövänligt • Pengar till hjälparbete När man köper en julklapp hos Erikshjälpen Second Hand har man också chans att vinna ett presentkort värt 1000 kronor som man kan handla för i någon av second hand-butikerna. För att tävla tar man en bild av presenten, oinslagen eller inslagen, och delar den i sociala medier tillsammans med hashtagen #rechristmas. Fyra personer vinner var sitt presentkort och tävlingen pågår till den 15 januari. Erikshjälpen tror på återanvändning, att köpa saker som andra ägt, älskat och använt före dig. – Handla till exempel tidigare års ”Årets julklapp” som råsaftcentrifug, hörlurar eller bakmaskin i någon av våra 60 second hand-butiker, säger Tomas Bjöersdorff. Kontaktperson: Tomas Bjöersdorff, chef Erikshjälpen Second Hand Butiker, 0383-46 74 10, tomas.bjoersdorff@erikshjalpen.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

ReChristmas - hållbar julshopping med Erikshjälpen

2014-11-14
En nallebjörn kan bli älskad igen
Årets julklapp kan bli till glädje för både mottagaren, miljön och utsatta barn i Sverige och utomlands. Erikshjälpen vill att svenskarna ska julshoppa smart och introducerar därför ReCristmas.

– Premiera ett ökat återbruk och köp en miljö- och biståndssmart julklapp till dina nära och kära, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand Butiker.

ReCristmas, en kampanj som uppmuntrar till hållbar julshopping, kommer att synas i Erikshjälpens Second Hand-butiker runt om i Sverige från vecka 48.
Det finns många fördelar med att handla julklappar hos Erikshjälpen Second Hand:

• Personligare klappar
• Prisvärt
• Miljövänligt
• Pengar till hjälparbete

När man köper en julklapp hos Erikshjälpen Second Hand har man också chans att vinna ett presentkort värt 1000 kronor som man kan handla för i någon av second hand-butikerna. För att tävla tar man en bild av presenten, oinslagen eller inslagen, och delar den i sociala medier tillsammans med hashtagen #rechristmas. Fyra personer vinner var sitt presentkort och tävlingen pågår till den 15 januari.

Erikshjälpen tror på återanvändning, att köpa saker som andra ägt, älskat och använt före dig.

– Handla till exempel tidigare års ”Årets julklapp” som råsaftcentrifug, hörlurar eller
bakmaskin i någon av våra 60 second hand-butiker, säger Tomas Bjöersdorff.

Kontaktperson:
Tomas Bjöersdorff, chef Erikshjälpen Second Hand Butiker, 0383-46 74 10, tomas.bjoersdorff@erikshjalpen.se
Foto: Shutterstock

Senaste nyheter