Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hos Docksta Sko hittar du ekologiska skor

http://www.klimatsmart.se/images/news/docksta-ekologiska-skor201x200.gif

Docksta Sko erbjuder ekologiska skor gjorda i vegetabiliskt garvat (ekologiskt) läder från Tärnsjö garveri i Uppland, Sverige. Ekologiskt garvat läder är en tusenårig tradition. Garvningen konserverar lädret så att det blir hållbart och inte ruttnar. Traditionellt användes en blandning av salt och ekbark för att garva läder och processen kunde ta upp till ett år. Idag tar den ekolgiska garvningen ca: 3 veckor som ger ett naturligt läder som luktar läder, andas, åldras naturligt och blir vackert. Tärnsjö garveri använder hudar från skandinaviska kor och garvar endast med vegetabiliska tillsatser. Till färgningsprocessen används bara miljö och hudvänliga färgämnen. Med tanke på ursprung och närhet samt hur lädret produceras och som ett första steg i miljöarbetet har vi på Docksta valt att börja använda oss av Tärnsjös läder som vi har i en separat kollektion. Där konsumenten kan göra ett aktivt val. Tärnsjö garveri och deras produkter är certifierade och kontrollerade av TÜV i Tyskland. Lädret är klassificerat som White Line Leather, vilket innebär: - Lädret inte innehåller farliga substanser och inget krom. - Lädret har testats dermatolgogiskt, är hudvänligt & speciellt anpassat för känslig hud. - Lädret har ingen negativ påverkan på miljön och är komposterbart. - Lädret har tillverkats på ett sätt som inte förorenar miljön För mer information och beställning gå in på www.dockstasko.com eller ring 0613-402 50.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hos Docksta Sko hittar du ekologiska skor

2014-10-20
Docksta Sko erbjuder ekologiska skor gjorda i vegetabiliskt garvat (ekologiskt) läder från Tärnsjö garveri i Uppland, Sverige. Ekologiskt garvat läder är en tusenårig tradition. Garvningen konserverar lädret så att det blir hållbart och inte ruttnar.

Traditionellt användes en blandning av salt och ekbark för att garva läder och processen kunde ta upp till ett år. Idag tar den ekolgiska garvningen ca: 3 veckor som ger ett naturligt läder som luktar läder, andas, åldras naturligt och blir vackert.

Tärnsjö garveri använder hudar från skandinaviska kor och garvar endast med vegetabiliska tillsatser. Till färgningsprocessen används bara miljö och hudvänliga färgämnen.

Med tanke på ursprung och närhet samt hur lädret produceras och som ett första steg i miljöarbetet har vi på Docksta valt att börja använda oss av Tärnsjös läder som vi har i en separat kollektion. Där konsumenten kan göra ett aktivt val. Tärnsjö garveri och deras produkter är certifierade och kontrollerade av TÜV i Tyskland. Lädret är klassificerat som White Line Leather, vilket innebär:

- Lädret inte innehåller farliga substanser och inget krom.
- Lädret har testats dermatolgogiskt, är hudvänligt & speciellt anpassat för känslig hud.
- Lädret har ingen negativ påverkan på miljön och är komposterbart.
- Lädret har tillverkats på ett sätt som inte förorenar miljön

För mer information och beställning gå in på www.dockstasko.com eller ring 0613-402 50.
Källa: Docksta Sko

Senaste nyheter