Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Högevalls första äventyrsbadet med KRAV-märkt restaurang

http://www.klimatsmart.se/images/news/hogevall-servering250x114.png

Högevalls Äventyrsbad i Lund är det första äventyrsbadet i Sverige med en KRAV-märkt restaurang. Servering Högevall är en fristående restaurang i Högevalls Äventyrsbad. Pernilla Risberg-Lindqvist som driver och äger Servering Högevall har länge arbetat efter mottot att förutsättningarna för liv är frisk luft, rent vatten och giftfria livsmedel odlade på giftfri jord. – Vi vill bland annat att våra kunder ska veta vad de ger sina barn för mat och då är KRAV-märkningen det bästa sättet att få alla att förstå vår inriktning och seriositet, säger Pernilla Risberg-Lindqvist, vars servering nu är KRAV-certifierad med ett märke. Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken: - Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel - Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter - Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter – Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV. En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Idag finns det cirka 800 KRAV-märkta restauranger i Sverige.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Högevalls första äventyrsbadet med KRAV-märkt restaurang

2014-06-24
Högevalls Äventyrsbad i Lund är det första äventyrsbadet i Sverige med en KRAV-märkt restaurang.

Servering Högevall är en fristående restaurang i Högevalls Äventyrsbad.

Pernilla Risberg-Lindqvist som driver och äger Servering Högevall har länge arbetat efter mottot att förutsättningarna för liv är frisk luft, rent vatten och giftfria livsmedel odlade på giftfri jord.

– Vi vill bland annat att våra kunder ska veta vad de ger sina barn för mat och då är KRAV-märkningen det bästa sättet att få alla att förstå vår inriktning och seriositet, säger Pernilla Risberg-Lindqvist, vars servering nu är KRAV-certifierad med ett märke.

Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:

- Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
- Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
- Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter

– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV.

En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Idag finns det cirka 800 KRAV-märkta restauranger i Sverige.

Läs mer:
- Servering Högevall: www.serveringhogevall.se eller www.hogevallsservering.se
- Högevalls Äventyrsbad: www.facebook.com/hogevall
- Hitta din närmsta KRAV-märkta restaurang: www.krav.se/restaurangsok

Kontakt:
- Pernilla Risberg-Lindqvist, VD Servering Högevall, 0708-42 42 66, serveringhogevall@gmail.com
- Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 018-17 45 17
Källa: KRAV

Senaste nyheter