
Redaktör:
Jens Ljunggren
Högevalls första äventyrsbadet med KRAV-märkt restaurang
2014-06-24

Högevalls Äventyrsbad i Lund är det första äventyrsbadet i Sverige med en KRAV-märkt restaurang.
Servering Högevall är en fristående restaurang i Högevalls Äventyrsbad.
Pernilla Risberg-Lindqvist som driver och äger Servering Högevall har länge arbetat efter mottot att förutsättningarna för liv är frisk luft, rent vatten och giftfria livsmedel odlade på giftfri jord.
– Vi vill bland annat att våra kunder ska veta vad de ger sina barn för mat och då är KRAV-märkningen det bästa sättet att få alla att förstå vår inriktning och seriositet, säger Pernilla Risberg-Lindqvist, vars servering nu är KRAV-certifierad med ett märke.
Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:
- Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
- Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
- Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter
– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV.
En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Idag finns det cirka 800 KRAV-märkta restauranger i Sverige.
Läs mer:
- Servering Högevall: www.serveringhogevall.se eller www.hogevallsservering.se
- Högevalls Äventyrsbad: www.facebook.com/hogevall
- Hitta din närmsta KRAV-märkta restaurang: www.krav.se/restaurangsok
Kontakt:
- Pernilla Risberg-Lindqvist, VD Servering Högevall, 0708-42 42 66, serveringhogevall@gmail.com
- Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 018-17 45 17
Servering Högevall är en fristående restaurang i Högevalls Äventyrsbad.
Pernilla Risberg-Lindqvist som driver och äger Servering Högevall har länge arbetat efter mottot att förutsättningarna för liv är frisk luft, rent vatten och giftfria livsmedel odlade på giftfri jord.
– Vi vill bland annat att våra kunder ska veta vad de ger sina barn för mat och då är KRAV-märkningen det bästa sättet att få alla att förstå vår inriktning och seriositet, säger Pernilla Risberg-Lindqvist, vars servering nu är KRAV-certifierad med ett märke.
Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:
- Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
- Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
- Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter
– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV.
En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Idag finns det cirka 800 KRAV-märkta restauranger i Sverige.
Läs mer:
- Servering Högevall: www.serveringhogevall.se eller www.hogevallsservering.se
- Högevalls Äventyrsbad: www.facebook.com/hogevall
- Hitta din närmsta KRAV-märkta restaurang: www.krav.se/restaurangsok
Kontakt:
- Pernilla Risberg-Lindqvist, VD Servering Högevall, 0708-42 42 66, serveringhogevall@gmail.com
- Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 018-17 45 17
Källa: KRAV
Senaste nyheter
-
2023-10-30
Spowdi vinner utmärkelse för klimatsmart jordbruksinnovationWorld Economic Forum har utsett Spowdi till Top Innovator i dess Smarter Climate Farmers Challenge.… -
2023-09-20
En av Sveriges största solcellsparker planeras i HallandStatkraft lämnade förra veckan in anmälan om samråd, enligt 12 kapitlet 6§ miljöbalken, för att… -
2023-09-18
Ny avfallstjänst hjälper företag minska koldioxidutsläppStena Recycling lanserar en ny digital tjänst som ska ge företag mer kunskap om hur deras… -
2023-09-13
Göteborg först med batteri-swap för elmopederTvå innovationsprojekt har banat väg för en ny satsning inom mikromobilitet och logistik i… -
2023-09-11
Åtta av tio vill ha mer grönska i svenska städerBevarandet av den biologiska mångfalden och ekosystemen har inte bara ett egenvärde, utan är… -
2023-09-08
Ekologisk höstmarknad i Järna 9 septNu på lördag den 9 september kl. 10-16 kommer vi vara med på Skillebyholms höstmarknad! Vi… -
2023-09-06
Ny kalkylator visar stora vinster med ekologisktGenom att välja ekologiskt i matbutiken kan stora mängder bekämpningsmedel och konstgödsel stoppas.… -
2023-09-01
Stor outnyttjad potential i cirkulär ekonomi i NordenEn förhållandevis liten andel av den nordiska industrin är i dag cirkulär och det finns stora… -
2023-08-30
Var med och rösta fram Sveriges bästa klimat startupNär ansökningstiden nu löpt ut för årets upplaga av Startup 4 Climate, en av Europas största… -
2023-08-28
Världens största flytandegörningsenhet för biogas i SödertörnBiokraft passerade i torsdags en viktig milstolpe när den nybyggda anläggningen för flytandegörning…