Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hög aktivitet hos Naturskyddsföreningen

http://www.klimatsmart.se/images/news/salemalfakir250x215.jpg

Det är mycket på gång just nu, förutom det vanliga dagliga arbetet med att rädda världen alltså. Bland saker som vi inte gör precis varje dag är att bjuda in Salem al Fakir för att samtala med vår generalsekreterare Svante Axelsson om miljögifter, men det är just sådant extrajox som vi håller på med just nu eftersom vi förbereder oss för Bok och biblioteksmässan. Där tänkte vi mingla med folk i vår monter och visa upp en demoversion av årets bok 2012 – ”Den flamsäkra katten”. Dessutom kan man komma förbi och lyssna på några av våra inbjudna gäster (varav Salem al Fakir är en) som kommer dit för att prata miljögifter i vardagen med vår generalsekreterare Svante Axelsson. Idag, just nu faktiskt, håller vi i ett seminarium om monokulturen i skogen som också kan ses på webben både nu och i efterhand. I kretsarna pågår förberedelser för Miljövänliga veckan och vi på rikskansliet bidrar med material, tips och idéer för att underlätta. Vi hoppas verkligen att Sverige kommer att sjuda av höjd medvetenhet om fisk och skaldjur, vilket är temat för veckan i år. Vi har ju gått ut hårt för att öka medvetandet om jätteräkssituationen, men som nog de allra flesta redan vet är det ju inte riktigt hela problemet. Under Miljövänliga veckan kommer fokus att ligga på utfiskningen av havet och vilka fiskar och skaldjur som är bra val både för havet och för konsumenten. Igår släpptes också regeringens budget. Miljösverige rasar över sänkta anslag för miljöfrågorna. Vi valde att kommentera budgeten i ett pressmeddelande och både ordförande Mikael Karlsson (@ordfnaturskydd) och vår generalsekreterare Svante Axelsson (@svanteaxelsson) kommenterade och diskuterade på twitter. Mitt i allt det här har vi drabbats av brist på möjlighet att spana med Svante den här veckan. Vi hoppas få tillfälle under bokmässan, så att vår nya tjänst hålls i rullning och får fortsätta att utvecklas. I väntan på det skulle vi vilja be dig lämna önskemål på saker du skulle vilja att vi tar upp med Svante Axelsson nästa spaning. Eller sådant du tycker att vi borde skriva om här på bloggen för övrigt. Vad tycker du är bra? Vad vill du ha mer av? Vad tycker du är onödigt? Du kan också använda tiden till att anmäla dig till något eller några av de seminarier och konferenser som vi arrangerar i höst.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hög aktivitet hos Naturskyddsföreningen

2011-09-21
Artisten Salem Al Fakir är en av
Naturskyddsföreningens gäster
Det är mycket på gång just nu, förutom det vanliga dagliga arbetet med att rädda världen alltså.

Bland saker som vi inte gör precis varje dag är att bjuda in Salem al Fakir för att samtala med vår generalsekreterare Svante Axelsson om miljögifter, men det är just sådant extrajox som vi håller på med just nu eftersom vi förbereder oss för Bok och biblioteksmässan. Där tänkte vi mingla med folk i vår monter och visa upp en demoversion av årets bok 2012 – ”Den flamsäkra katten”. Dessutom kan man komma förbi och lyssna på några av våra inbjudna gäster (varav Salem al Fakir är en) som kommer dit för att prata miljögifter i vardagen med vår generalsekreterare Svante Axelsson.

Idag, just nu faktiskt, håller vi i ett seminarium om monokulturen i skogen som också kan ses på webben både nu och i efterhand.

I kretsarna pågår förberedelser för Miljövänliga veckan och vi på rikskansliet bidrar med material, tips och idéer för att underlätta. Vi hoppas verkligen att Sverige kommer att sjuda av höjd medvetenhet om fisk och skaldjur, vilket är temat för veckan i år. Vi har ju gått ut hårt för att öka medvetandet om jätteräkssituationen, men som nog de allra flesta redan vet är det ju inte riktigt hela problemet. Under Miljövänliga veckan kommer fokus att ligga på utfiskningen av havet och vilka fiskar och skaldjur som är bra val både för havet och för konsumenten.

Igår släpptes också regeringens budget. Miljösverige rasar över sänkta anslag för miljöfrågorna. Vi valde att kommentera budgeten i ett pressmeddelande och både ordförande Mikael Karlsson (@ordfnaturskydd) och vår generalsekreterare Svante Axelsson (@svanteaxelsson) kommenterade och diskuterade på twitter.

Mitt i allt det här har vi drabbats av brist på möjlighet att spana med Svante den här veckan. Vi hoppas få tillfälle under bokmässan, så att vår nya tjänst hålls i rullning och får fortsätta att utvecklas. I väntan på det skulle vi vilja be dig lämna önskemål på saker du skulle vilja att vi tar upp med Svante Axelsson nästa spaning. Eller sådant du tycker att vi borde skriva om här på bloggen för övrigt. Vad tycker du är bra? Vad vill du ha mer av? Vad tycker du är onödigt?

Du kan också använda tiden till att anmäla dig till något eller några av de seminarier och konferenser som vi arrangerar i höst.

Seminarium, monokultur i skogen: www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/aktuellt/seminarier/seminarium-monokultur-i-skogen/
Miljövänliga veckan: www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/aktuellt/seminarier/upptakter---miljovanliga-veckan/
Pressmeddelande angående budgeten 2011: www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/aktuellt/
Seminarium och konferenser under våren: www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/aktuellt/seminarier/
Foto: Jonas N

Senaste nyheter