Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Trendrapport om boende från Svanenmärkta Movehome

http://www.klimatsmart.se/images/news/movehome-trendrapport250x188.jpg

Efter det aktivitetsbaserade kontoret kommer det aktivitetsbaserade boendet! I en ny trendrapport från hustillverkaren Movehome pekar fyra experter ut trenderna som ger hemkänsla i framtiden. Hustillverkaren Movehome driver utvecklingslabbet Movehome Lab, tilllsammans med kända arkitekter, forskare och kreatörer. Syftet är att utveckla och utforska framtidens boende. I en ny rapport från Movehome fick fyra experter – bland andra inredningsprofilerna Frida Ramstedt och Isabelle McAllister – i uppdrag att fundera över vad som får oss att trivas hemma. Resultatet blev sex spaningar om hemkänsla – nu och i framtiden: 1. Personligt hem ger trivsel Våra hem har gått från att vara praktiska till att ge uttryck för vår personlighet. Vi skapar hemkänsla genom att vara personliga. Ett personligt utformat boende gör att vi trivs bättre. 2. Köket skapar hemkänsla Köket är en plats för umgänge, samtal, konflikter, arbete… och givetvis matlagning. Det är i köket vi trivs och skapar hemmets hjärta. Den öppna planlösningen är ingen fluga. 3. Hållbarhet + hemkänsla = sant! Finns det hälsovådliga kemikalier i din hemmiljö? Vi kommer i allt större utsträckning att sätta likhetstecken mellan hållbarhet, hälsa och hemkänsla. Det kan leda till en tipping point för företag som säljer nya bostäder. 4. Trygg ekonomi viktig för trivsel Hemkänsla och trygghet hänger ihop. I en osäker omvärld blir trygg ekonomi viktigare när vi väljer boende. Det hem vi trivs i kommer i större utsträckning än i dag att vara det hem vi har råd med. 5. Nu kommer aktivitetsbaserade bostäder! Traditionellt sett har varje rum i ett hem haft en tydlig och fast funktion. Nu höjs kraven på flexibla ytor för att passa nya levnadsmönster. Kanske kan flyttbara väggar ge en möjlighet att själv förändra sitt hem? Efter det aktivitetsbaserade kontoret – nu kommer aktivitetsbaserade bostäder! 6. Vi blir mindre privata Alla har behov av privata ytor i sitt hem. Men nu är de gemensamma umgängesytorna på frammarsch. I de stora rummen kan vi vara nära varandra, samtidigt som vi kan skapa små privata oaser. Öppna planlösningar gör att vi trivs – snarare än möjligheten att stänga om sig. Movehome är ett Svanenmärkt systervarumärke till Trivselhus, en av Sveriges största hustillverkare, och en del av skogskoncernen Södra. Med omsorg om kvalitet i varje detalj tillverkas husen i den småländska fabriken för effektivt montage på byggplats. Trivselhus uppförde runt 500 bostäder 2016 där bostadsrätter, radhus och grupphus utgör en växande andel. Utöver egen markexploatering samarbetar Trivselhus med markägare för utveckling av grupphusområden.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Trendrapport om boende från Svanenmärkta Movehome

2017-05-05
Efter det aktivitetsbaserade kontoret kommer det aktivitetsbaserade boendet! I en ny trendrapport från hustillverkaren Movehome pekar fyra experter ut trenderna som ger hemkänsla i framtiden.

Hustillverkaren Movehome driver utvecklingslabbet Movehome Lab, tilllsammans med kända arkitekter, forskare och kreatörer. Syftet är att utveckla och utforska framtidens boende.

I en ny rapport från Movehome fick fyra experter – bland andra inredningsprofilerna Frida Ramstedt och Isabelle McAllister – i uppdrag att fundera över vad som får oss att trivas hemma. Resultatet blev sex spaningar om hemkänsla – nu och i framtiden:

1. Personligt hem ger trivsel
Våra hem har gått från att vara praktiska till att ge uttryck för vår personlighet. Vi skapar hemkänsla genom att vara personliga. Ett personligt utformat boende gör att vi trivs bättre.

2. Köket skapar hemkänsla
Köket är en plats för umgänge, samtal, konflikter, arbete… och givetvis matlagning. Det är i köket vi trivs och skapar hemmets hjärta. Den öppna planlösningen är ingen fluga.

3. Hållbarhet + hemkänsla = sant!
Finns det hälsovådliga kemikalier i din hemmiljö? Vi kommer i allt större utsträckning att sätta likhetstecken mellan hållbarhet, hälsa och hemkänsla. Det kan leda till en tipping point för företag som säljer nya bostäder.

4. Trygg ekonomi viktig för trivsel
Hemkänsla och trygghet hänger ihop. I en osäker omvärld blir trygg ekonomi viktigare när vi väljer boende. Det hem vi trivs i kommer i större utsträckning än i dag att vara det hem vi har råd med.

5. Nu kommer aktivitetsbaserade bostäder!
Traditionellt sett har varje rum i ett hem haft en tydlig och fast funktion. Nu höjs kraven på flexibla ytor för att passa nya levnadsmönster. Kanske kan flyttbara väggar ge en möjlighet att själv förändra sitt hem? Efter det aktivitetsbaserade kontoret – nu kommer aktivitetsbaserade bostäder!

6. Vi blir mindre privata
Alla har behov av privata ytor i sitt hem. Men nu är de gemensamma umgängesytorna på frammarsch. I de stora rummen kan vi vara nära varandra, samtidigt som vi kan skapa små privata oaser. Öppna planlösningar gör att vi trivs – snarare än möjligheten att stänga om sig.

Movehome är ett Svanenmärkt systervarumärke till Trivselhus, en av Sveriges största hustillverkare, och en del av skogskoncernen Södra. Med omsorg om kvalitet i varje detalj tillverkas husen i den småländska fabriken för effektivt montage på byggplats. Trivselhus uppförde runt 500 bostäder 2016 där bostadsrätter, radhus och grupphus utgör en växande andel. Utöver egen markexploatering samarbetar Trivselhus med markägare för utveckling av grupphusområden.
Källa: Movehome

Senaste nyheter