Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Premiär för den Klimatsmarta familjen

http://www.klimatsmart.se/images/news/hemkop-klimatsmartafamiljen250x200.jpg

Familjen Hallström kommer i 1 år att försöka leva så klimatsmart att de närmar sig FN:s högt satta klimatmål. Hemköp står för maten i familjens hushåll under året som experimentet pågår. Pappa Anders, mamma Marie och barnen Kevin, 11, Karl William, 10 och Leija, 4 år, bor i Vallentuna utanför Stockholm. Under ett år, med start den 6 oktober, ska de leda ett experiment som handlar om att försöka minska sitt klimatavtryck (koldioxidutsläpp) till det som FN satt som mål år 2050: ett ton per person och år. Det blir en tuff uppgift då vi svenskar i dag släpper ut i snitt 10-14 ton. – Vi är en helt vanlig familj som vill se hur mycket vi kan minska vårt klimatavtryck genom medvetna val och smarta lösningar, säger Anders. De har renoverat sitt radhus klimatsmart, kör el- och hybridbil och ska under året som väntar få hjälp av Hemköp för att välja rätt sorts mat. – Att bara handla mat på Hemköp kommer att göra stor skillnad. Här är utbudet av ekologiska och närproducerade varor stort. Svårast blir nog att tänka om kring vad vi äter och att ändra våra matvanor, säger Anders. – Men samtidigt är det just det som är roligast. Jag ser fram mot att inspireras till att testa en massa ny god mat och äta mer efter säsong. Och involvera hela familjen i matlagningen, säger Anders och får stöd av de övriga i familjen. Thomas Gäreskog, vd för Hemköp, förklarar varför han och företaget stödjer projektet. – God mat med gott samvete är precis vad det här projektet handlar om. Vi vill inspirera och visa på alla goda, nya och mer klimatsmarta varor som vi har i vårt sortiment. Att äta gott och samtidigt hållbart är för oss på Hemköp inget svårt trick.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Premiär för den Klimatsmarta familjen

2016-10-06
Klimatsmarta familjen Hallström
Familjen Hallström kommer i 1 år att försöka leva så klimatsmart att de närmar sig FN:s högt satta klimatmål.

Hemköp står för maten i familjens hushåll under året som experimentet pågår.

Pappa Anders, mamma Marie och barnen Kevin, 11, Karl William, 10 och Leija, 4 år, bor i Vallentuna utanför Stockholm.

Under ett år, med start den 6 oktober, ska de leda ett experiment som handlar om att försöka minska sitt klimatavtryck (koldioxidutsläpp) till det som FN satt som mål år 2050: ett ton per person och år.

Det blir en tuff uppgift då vi svenskar i dag släpper ut i snitt 10-14 ton.

– Vi är en helt vanlig familj som vill se hur mycket vi kan minska vårt klimatavtryck genom medvetna val och smarta lösningar, säger Anders.

De har renoverat sitt radhus klimatsmart, kör el- och hybridbil och ska under året som väntar få hjälp av Hemköp för att välja rätt sorts mat.

– Att bara handla mat på Hemköp kommer att göra stor skillnad. Här är utbudet av ekologiska och närproducerade varor stort. Svårast blir nog att tänka om kring vad vi äter och att ändra våra matvanor, säger Anders.

– Men samtidigt är det just det som är roligast. Jag ser fram mot att inspireras till att testa en massa ny god mat och äta mer efter säsong. Och involvera hela familjen i matlagningen, säger Anders och får stöd av de övriga i familjen.

Thomas Gäreskog, vd för Hemköp, förklarar varför han och företaget stödjer projektet.

– God mat med gott samvete är precis vad det här projektet handlar om. Vi vill inspirera och visa på alla goda, nya och mer klimatsmarta varor som vi har i vårt sortiment. Att äta gott och samtidigt hållbart är för oss på Hemköp inget svårt trick.

Allt familjen Hallström gör kommer att dokumenteras, mätas, rapporteras och analyseras. På www.econowhouse.se, www.hemkop.se och på Hemköps Facebooksida kan du följa deras spännande resa.

Kommer de att lyckas med sina mål? Om ett år vet vi svaret.
Källa: Hemköp

Senaste nyheter