Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Göteborgs Stadsteater KRAV-certifierar sin restaurang

http://www.klimatsmart.se/images/news/krav-gbgstadsteater250x169.jpg

Göteborgs Stadsteater satsar på hållbar mat och KRAV-certifierar sin restaurang. – En stadsteater är en humanistisk organisation och det hänger självklart även ihop med att vi värnar om miljön. Det är en viktig del av helheten, säger Nils Erik Nilsson, restaurangchef på Göteborgs Stadsteater. Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken: - Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel - Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter - Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter – Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV. Göteborgs Stadsteater har idag ett KRAV-märke: – Vår målsättning är 100 % KRAV för restaurangen och i vår kaffebar har vi redan kommit så långt. Vi för en ständig diskussion om mer eko, säger Nils Erik Nilsson. En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Göteborgs Stadsteaters servering certifieras av certifieringsföretaget Kiwa. Idag finns cirka 800 KRAV-certifierade restauranger i Sverige. Kontakta för mer information: - Ulrika Sonn, Marknadschef Göteborgs Stadsteater, 031-708 7011 - Bengt-Erik Jansson, Certifieringschef Kiwa, 070-591 30 25 - Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 018-17 45 17

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Göteborgs Stadsteater KRAV-certifierar sin restaurang

2014-10-13
Göteborgs Stadsteater satsar på hållbar mat och KRAV-certifierar sin restaurang.

– En stadsteater är en humanistisk organisation och det hänger självklart även ihop med att vi värnar om miljön. Det är en viktig del av helheten, säger Nils Erik Nilsson, restaurangchef på Göteborgs Stadsteater.

Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:

- Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
- Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
- Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter

– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV.

Göteborgs Stadsteater har idag ett KRAV-märke:
– Vår målsättning är 100 % KRAV för restaurangen och i vår kaffebar har vi redan kommit så långt. Vi för en ständig diskussion om mer eko, säger Nils Erik Nilsson.

En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Göteborgs Stadsteaters servering certifieras av certifieringsföretaget Kiwa.

Idag finns cirka 800 KRAV-certifierade restauranger i Sverige.

Kontakta för mer information:
- Ulrika Sonn, Marknadschef Göteborgs Stadsteater, 031-708 7011
- Bengt-Erik Jansson, Certifieringschef Kiwa, 070-591 30 25
- Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 018-17 45 17

Läs mer om KRAV-märkta restauranger: www.krav.se/restaurangsok
Källa: KRAV

Senaste nyheter