
Redaktör:
Jens Ljunggren
Göteborgs Stadsteater KRAV-certifierar sin restaurang
2014-10-13

Göteborgs Stadsteater satsar på hållbar mat och KRAV-certifierar sin restaurang.
– En stadsteater är en humanistisk organisation och det hänger självklart även ihop med att vi värnar om miljön. Det är en viktig del av helheten, säger Nils Erik Nilsson, restaurangchef på Göteborgs Stadsteater.
Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:
- Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
- Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
- Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter
– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV.
Göteborgs Stadsteater har idag ett KRAV-märke:
– Vår målsättning är 100 % KRAV för restaurangen och i vår kaffebar har vi redan kommit så långt. Vi för en ständig diskussion om mer eko, säger Nils Erik Nilsson.
En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Göteborgs Stadsteaters servering certifieras av certifieringsföretaget Kiwa.
Idag finns cirka 800 KRAV-certifierade restauranger i Sverige.
Kontakta för mer information:
- Ulrika Sonn, Marknadschef Göteborgs Stadsteater, 031-708 7011
- Bengt-Erik Jansson, Certifieringschef Kiwa, 070-591 30 25
- Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 018-17 45 17
Läs mer om KRAV-märkta restauranger: www.krav.se/restaurangsok
– En stadsteater är en humanistisk organisation och det hänger självklart även ihop med att vi värnar om miljön. Det är en viktig del av helheten, säger Nils Erik Nilsson, restaurangchef på Göteborgs Stadsteater.
Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:
- Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
- Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
- Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter
– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV.
Göteborgs Stadsteater har idag ett KRAV-märke:
– Vår målsättning är 100 % KRAV för restaurangen och i vår kaffebar har vi redan kommit så långt. Vi för en ständig diskussion om mer eko, säger Nils Erik Nilsson.
En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Göteborgs Stadsteaters servering certifieras av certifieringsföretaget Kiwa.
Idag finns cirka 800 KRAV-certifierade restauranger i Sverige.
Kontakta för mer information:
- Ulrika Sonn, Marknadschef Göteborgs Stadsteater, 031-708 7011
- Bengt-Erik Jansson, Certifieringschef Kiwa, 070-591 30 25
- Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 018-17 45 17
Läs mer om KRAV-märkta restauranger: www.krav.se/restaurangsok
Källa: KRAV
Senaste nyheter
-
2023-10-30
Spowdi vinner utmärkelse för klimatsmart jordbruksinnovationWorld Economic Forum har utsett Spowdi till Top Innovator i dess Smarter Climate Farmers Challenge.… -
2023-09-20
En av Sveriges största solcellsparker planeras i HallandStatkraft lämnade förra veckan in anmälan om samråd, enligt 12 kapitlet 6§ miljöbalken, för att… -
2023-09-18
Ny avfallstjänst hjälper företag minska koldioxidutsläppStena Recycling lanserar en ny digital tjänst som ska ge företag mer kunskap om hur deras… -
2023-09-13
Göteborg först med batteri-swap för elmopederTvå innovationsprojekt har banat väg för en ny satsning inom mikromobilitet och logistik i… -
2023-09-11
Åtta av tio vill ha mer grönska i svenska städerBevarandet av den biologiska mångfalden och ekosystemen har inte bara ett egenvärde, utan är… -
2023-09-08
Ekologisk höstmarknad i Järna 9 septNu på lördag den 9 september kl. 10-16 kommer vi vara med på Skillebyholms höstmarknad! Vi… -
2023-09-06
Ny kalkylator visar stora vinster med ekologisktGenom att välja ekologiskt i matbutiken kan stora mängder bekämpningsmedel och konstgödsel stoppas.… -
2023-09-01
Stor outnyttjad potential i cirkulär ekonomi i NordenEn förhållandevis liten andel av den nordiska industrin är i dag cirkulär och det finns stora… -
2023-08-30
Var med och rösta fram Sveriges bästa klimat startupNär ansökningstiden nu löpt ut för årets upplaga av Startup 4 Climate, en av Europas största… -
2023-08-28
Världens största flytandegörningsenhet för biogas i SödertörnBiokraft passerade i torsdags en viktig milstolpe när den nybyggda anläggningen för flytandegörning…