Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Glass Dharma´s klimatsmarta sugrör

http://www.klimatsmart.se/images/news/glassdharma_logo250x49.jpg

Glassugrören är miljövänliga och väldigt eleganta. De läcker inte kemikalier och varje gång du använder ett glassugrör är det ett mindre som hamnar på soptippen. Ett glassugrör ersätter tusen som är gjorda av plast. Tillbehör såsom rengöringsborste, mjukt hampfodral och ett hårdare fodral av bambu finns att köpa till - för det ultimata skyddet när du vill ta med ditt sugrör. David Leonhardt - före detta glasblåsare - insåg att glassugrör var en del av lösningen på våra plastproblem. Javisst finns det mer plast i världen än några sugrör men tänk i ett vidare perspektiv... I mars 2008 serverade McDonald's 52 miljoner mål per dag (källa: Glass Dharma). Hur många av dessa måltider tror serverades då med ett sugrör gjort av plast? När man tänker på det såhär, så inser man ju vilket problem dessa små plastsugrör kan ställa till med. Och faktiskt så var detta enbart från McDonalds... Det finns ju fler ställen i världen som serverar med sugrör - restauranger och i hemmet. Därför skapades GlassDharmas glassugrör. Vi bombarderas av nyheter, artiklar och vetenskapliga rapporter som alla varnar oss för de farliga kemikalierna i plastprodukter och detta gör att vi nu kräver bättre alternativ som är hälsosammare. Oron för miljön får oss att tänka på de val vi gör, varje dag. Varje burk eller annan behållare av plast som vi dricker ur, äter på eller förvarar mat i blir en tankeställare om ekologi. Sugrören är tillverkade av borosilikat som klarar av mycket högre värme än vanligt glas utan att gå sönder. Och om det väl går sönder, tenderar det att spricka i stället för att krossas. Borosilikatglas klarar av höga temperaturer i t ex diskmaskiner och kallas även eldfast glas och är ett unikt glas med specifika egenskaper och fördelar. Eftersom sugrören är av glas läcker de inte giftiga ämnen. De är dessutom livstidsförsäkrade genom GlassDharmas livstidsförsäkring mot att de går sönder, vilket betyder att om de går sönder så ersätter vi dem. Kontaktperson: Cina Lagerstedt Nilsson, info@lagerstedtocompany.com, 0418-430914.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Glass Dharma´s klimatsmarta sugrör

2010-02-19
Glassugrören är miljövänliga och väldigt eleganta. De läcker inte kemikalier och varje gång du använder ett glassugrör är det ett mindre som hamnar på soptippen. Ett glassugrör ersätter tusen som är gjorda av plast.

Tillbehör såsom rengöringsborste, mjukt hampfodral och ett hårdare fodral av bambu finns att köpa till - för det ultimata skyddet när du vill ta med ditt sugrör.

David Leonhardt - före detta glasblåsare - insåg att glassugrör var en del av lösningen på våra plastproblem. Javisst finns det mer plast i världen än några sugrör men tänk i ett vidare perspektiv... I mars 2008 serverade McDonald's 52 miljoner mål per dag (källa: Glass Dharma). Hur många av dessa måltider tror serverades då med ett sugrör gjort av plast? När man tänker på det såhär, så inser man ju vilket problem dessa små plastsugrör kan ställa till med. Och faktiskt så var detta enbart från McDonalds... Det finns ju fler ställen i världen som serverar med sugrör - restauranger och i hemmet. Därför skapades GlassDharmas glassugrör.

Vi bombarderas av nyheter, artiklar och vetenskapliga rapporter som alla varnar oss för de farliga kemikalierna i plastprodukter och detta gör att vi nu kräver bättre alternativ som är hälsosammare. Oron för miljön får oss att tänka på de val vi gör, varje dag. Varje burk eller annan behållare av plast som vi dricker ur, äter på eller förvarar mat i blir en tankeställare om ekologi.

Sugrören är tillverkade av borosilikat som klarar av mycket högre värme än vanligt glas utan att gå sönder. Och om det väl går sönder, tenderar det att spricka i stället för att krossas. Borosilikatglas klarar av höga temperaturer i t ex diskmaskiner och kallas även eldfast glas och är ett unikt glas med specifika egenskaper och fördelar. Eftersom sugrören är av glas läcker de inte giftiga ämnen. De är dessutom livstidsförsäkrade genom GlassDharmas livstidsförsäkring mot att de går sönder, vilket betyder att om de går sönder så ersätter vi dem.

Kontaktperson:
Cina Lagerstedt Nilsson, info@lagerstedtocompany.com, 0418-430914.

Senaste nyheter