Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny märkning ska lyfta KRAV-certifierade restauranger

http://www.klimatsmart.se/images/news/krav-theplant250x277.jpg

KRAV har tagit fram en ny märkning för KRAV-certifierade restauranger. Den gör det lättare för restaurangerna att visa upp sitt engagemang för KRAV-märkt och ekologisk mat. Tydligare, snyggare och mer lättanvänd. I KRAVs nya restaurangmärkning är en, två eller tre stjärnor ifyllda för att visa gästerna vilken nivå restaurangen är certifierad på. – Tanken bakom vår restaurangcertifiering är att restaurangen relativt lätt ska kunna komma igång, och sedan bli allt bättre. Märkningen ska visa hur långt man har kommit. Med den här nya grafiken hoppas vi att gästen mycket lättare ska förstå innebörden, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV. Maximillian Lundin driver restaurangen The Plant i Stockholm och har redan börjat använda den nya märkningen. – Den är bättre eftersom det är en samlad logga istället för tre stora loggor, märkningen kommunicerar mycket tydligare vilken nivå restaurangen ligger på, säger han. Förutom att restaurangmärkningen har fått en ny grafisk form har KRAV tagit fram ett helt nytt skyltmaterial i dialog med restaurangerna. – Vi har tagit fram stöd för att märket ska kunna användas mer och i fler sammanhang, så som i menyer, på skyltar och kockrockar. Vi tror att det kommer att ge restaurangen mer ut av sin KRAV-certifiering, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV. Totalt finns omkring 1 200 KRAV-certifierade restauranger i Sverige. Restauranger kan KRAV-certifieras på tre olika nivåer för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med godkända råvaror. Ju större andel godkända råvaror, desto fler stjärnor i märkningen är ifyllda: - En stjärna = minst 25 % godkända livsmedel eller 15 godkända produkter - Två stjärnor = minst 50 % godkända livsmedel - Tre stjärnor = minst 90 % godkända livsmedel KRAV-certifierade restauranger och storhushåll fick börja använda den nya märkningen den 1 juli 2016. Från den 1 januari 2018 måste det nya märket användas. Läs mer: krav.se/restaurang-markning Kontakt: - Maximillian Lundin, kock och grundare av The Plant, 070-572 25 73 - Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 070-655 93 76

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Ny märkning ska lyfta KRAV-certifierade restauranger

2016-10-24
Maximilan Lundin. The Plant
KRAV har tagit fram en ny märkning för KRAV-certifierade restauranger. Den gör det lättare för restaurangerna att visa upp sitt engagemang för KRAV-märkt och ekologisk mat.

Tydligare, snyggare och mer lättanvänd. I KRAVs nya restaurangmärkning är en, två eller tre stjärnor ifyllda för att visa gästerna vilken nivå restaurangen är certifierad på.

– Tanken bakom vår restaurangcertifiering är att restaurangen relativt lätt ska kunna komma igång, och sedan bli allt bättre. Märkningen ska visa hur långt man har kommit. Med den här nya grafiken hoppas vi att gästen mycket lättare ska förstå innebörden, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV.

Maximillian Lundin driver restaurangen The Plant i Stockholm och har redan börjat använda den nya märkningen.

– Den är bättre eftersom det är en samlad logga istället för tre stora loggor, märkningen kommunicerar mycket tydligare vilken nivå restaurangen ligger på, säger han.

Förutom att restaurangmärkningen har fått en ny grafisk form har KRAV tagit fram ett helt nytt skyltmaterial i dialog med restaurangerna.

– Vi har tagit fram stöd för att märket ska kunna användas mer och i fler sammanhang, så som i menyer, på skyltar och kockrockar. Vi tror att det kommer att ge restaurangen mer ut av sin KRAV-certifiering, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV.

Totalt finns omkring 1 200 KRAV-certifierade restauranger i Sverige. Restauranger kan KRAV-certifieras på tre olika nivåer för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med godkända råvaror. Ju större andel godkända råvaror, desto fler stjärnor i märkningen är ifyllda:

- En stjärna = minst 25 % godkända livsmedel eller 15 godkända produkter
- Två stjärnor = minst 50 % godkända livsmedel
- Tre stjärnor = minst 90 % godkända livsmedel

KRAV-certifierade restauranger och storhushåll fick börja använda den nya märkningen den 1 juli 2016. Från den 1 januari 2018 måste det nya märket användas.

Läs mer:
krav.se/restaurang-markning

Kontakt:
- Maximillian Lundin, kock och grundare av The Plant, 070-572 25 73
- Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 070-655 93 76
Källa: KRAV

Senaste nyheter