Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

FN lyfter fram klimatneutrala Sånga-Säby

http://www.klimatsmart.se/images/news/sangasaby102x100b.jpg

Sånga-Säby Kurs & Konferens finns bland de 21 svenska klimatneutrala företag som FN lyfter fram. Företagen har alla genomgått ett handlingsprogram för att lyckas mäta, minska och kompensera sin klimatpåverkan. De företag som lyfts fram av FN har totalt minskat sina koldioxidutsläpp med 33 procent efter ett år i programmet. Detta omfattar direkta utsläpp från egna källor och indirekta utsläpp som energi, värme och tjänsteresor. De företag som blivit utvalda att lyftas fram av FN skriver nu under FN:s klimatinitiativ Caring for Climates principer. Deras klimatarbeten kommer att agera som förebilder för de andra företagen som har signerat. En grupp med föredömliga företagsledare enligt Claude Fussler, Programme Director för FN:s klimatinitiativ Caring for Climate. - Riktigt klimatneutrala företag är en inspiration för näringslivet som nu måste acceptera de stora omställningar som måste genomföras för att undvika klimatförändringar. Genom att se över de egna koldioxidutsläppen och stödja kompensationsprojekt hjälper de även utvecklingsländerna, de mest sårbara för klimatförändringar. Vi välkomnar dessa företags erfarenheter. Att dessa svenska företag signerar Caring for Climate stärker nätverkets genomslag, säger Georg Kell, Exec-Director för FN:s Global Compact. - Vi är glada att FN lyfter upp vårt arbete och ser dessa företag som förebilder i klimatarbetet. Vi ser att många företag är intresserade att ta ett klimatansvar, och vi har arbetat fram utmärkta verktyg att göra detta på ett jämförbart, enkelt och strukturerat sätt, säger Ebba Lindsö, VD Respect De svenska företag förutom Sånga-Säby som signerar Caring for Climate är: Alteco Bergendal Meetings Bring CityMail Sweden Cargo Center Sweden Edita Boberg Edita House Edita Västra Aros Elite Hotel Stockholm Plaza KanEnergi Kempartner MittMedia Print Procivitas privata gymnasium Respect Roslagens Sparbank Radisson SAS SkyCity Hotel Radisson SAS Arlandia Hotel Sydsvenska Dagbladet AB Vasakronan Visit Sweden Water Company För mer information, kontakta: Miljö- och säkerhetschef Gillis Nordin, 08-560 480 00, gillis.nordin@sanga-saby.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

FN lyfter fram klimatneutrala Sånga-Säby

2009-05-18
Sånga-Säby Kurs & Konferens finns bland de 21 svenska klimatneutrala företag som FN lyfter fram. Företagen har alla genomgått ett handlingsprogram för att lyckas mäta, minska och kompensera sin klimatpåverkan. De företag som lyfts fram av FN har totalt minskat sina koldioxidutsläpp med 33 procent efter ett år i programmet. Detta omfattar direkta utsläpp från egna källor och indirekta utsläpp som energi, värme och tjänsteresor.

De företag som blivit utvalda att lyftas fram av FN skriver nu under FN:s klimatinitiativ Caring for Climates principer. Deras klimatarbeten kommer att agera som förebilder för de andra företagen som har signerat. En grupp med föredömliga företagsledare enligt Claude Fussler, Programme Director för FN:s klimatinitiativ Caring for Climate.

- Riktigt klimatneutrala företag är en inspiration för näringslivet som nu måste acceptera de stora omställningar som måste genomföras för att undvika klimatförändringar. Genom att se över de egna koldioxidutsläppen och stödja kompensationsprojekt hjälper de även utvecklingsländerna, de mest sårbara för klimatförändringar. Vi välkomnar dessa företags erfarenheter. Att dessa svenska företag signerar Caring for Climate stärker nätverkets genomslag, säger Georg Kell, Exec-Director för FN:s Global Compact.

- Vi är glada att FN lyfter upp vårt arbete och ser dessa företag som förebilder i klimatarbetet. Vi ser att många företag är intresserade att ta ett klimatansvar, och vi har arbetat fram utmärkta verktyg att göra detta på ett jämförbart, enkelt och strukturerat sätt, säger Ebba Lindsö, VD Respect

De svenska företag förutom Sånga-Säby som signerar Caring for Climate är:
Alteco
Bergendal Meetings
Bring CityMail Sweden
Cargo Center Sweden
Edita Boberg
Edita House
Edita Västra Aros
Elite Hotel Stockholm Plaza
KanEnergi
Kempartner
MittMedia Print
Procivitas privata gymnasium
Respect
Roslagens Sparbank
Radisson SAS SkyCity Hotel
Radisson SAS Arlandia Hotel
Sydsvenska Dagbladet AB
Vasakronan
Visit Sweden
Water Company

För mer information, kontakta:
Miljö- och säkerhetschef Gillis Nordin, 08-560 480 00, gillis.nordin@sanga-saby.se.

Senaste nyheter