Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Fjärdeklassare och KTH studenter i samarbete om förnybar energi

http://www.klimatsmart.se/images/news/telge-barnpanel250x125.jpg

Frågor som diskuterades tidigare i år var; kommer datorn att drivas av solenergi i framtiden och kan kepsar samla på solceller? Fyra av tio svenskar upplever att barnen tänker mer på att skona miljön än vi vuxna. Därför bjöd Telge Energi in fjärdeklassare från Blombackaskolan i Södertälje att laborera kring framtidens solenergi på Tekniska Museet i Stockholm. Ett par av idéerna har tagit form och nu uppmanar Telge Energi alla påhittiga barn att ge sina förslag. Tillsammans med mekatronikern Andreas Hammar, känd från SVTs Bolibompa och Telge Energis solexperter skapade eleverna kreativa utmaningar på temat framtidens förnybara energi som sedan KTH studenterna skulle besvara. Två av studenternas lösningar, en intelligent skräprobot och en smart godismaskin visas nu i form av bilder på Tekniska Museets framtidsrum ”Spelet om Energin”. Och samtidigt hoppas Telge Energi att fler barn vill rita, måla, pyssla och berätta om sina idéer kring sol och förnybar energi. - Många vet att solenergi har en enorm potential i Sverige och att det beräknas vara en stor energikälla år 2050. Men hur solenergi och annan förnybar energi kommer att fungera och påverka oss är det svårare att förklara och till och med förstå. Vilka är då inte bättre att ge oss idéer och svar på det än nästa generation själva, säger Telge Energis kundchef Petra Hallebrant (tillika Fru Watt). Initiativet är en del av Telge Energis satsning att engagera nästa generation i framtidens klimatfrågor. I Telge Energis barnpanel bjuds barn in för att på olika sätt laborera och tycka till om framtidens miljö och energifrågor. Samarbetet med Blombackaskolan och Barnpanelen kommer att fortsätta. Med fler aktiviteter vill vi skapa nyfikenhet kring förnybar energi. Syftet är att diskutera olika lösningar och samtidigt öka kunskaperna hos barn och unga i frågor som rör förnybar energi och hållbarhet. I samarbete med Telge Fastigheter installerade Telge Energi även solpaneler på Blombackaskolan augusti 2014!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Fjärdeklassare och KTH studenter i samarbete om förnybar energi

2015-10-06
Frågor som diskuterades tidigare i år var; kommer datorn att drivas av solenergi i framtiden och kan kepsar samla på solceller?

Fyra av tio svenskar upplever att barnen tänker mer på att skona miljön än vi vuxna. Därför bjöd Telge Energi in fjärdeklassare från Blombackaskolan i Södertälje att laborera kring framtidens solenergi på Tekniska Museet i Stockholm.

Ett par av idéerna har tagit form och nu uppmanar Telge Energi alla påhittiga barn att ge sina förslag.

Tillsammans med mekatronikern Andreas Hammar, känd från SVTs Bolibompa och Telge Energis solexperter skapade eleverna kreativa utmaningar på temat framtidens förnybara energi som sedan KTH studenterna skulle besvara.

Två av studenternas lösningar, en intelligent skräprobot och en smart godismaskin visas nu i form av bilder på Tekniska Museets framtidsrum ”Spelet om Energin”. Och samtidigt hoppas Telge Energi att fler barn vill rita, måla, pyssla och berätta om sina idéer kring sol och förnybar energi.

- Många vet att solenergi har en enorm potential i Sverige och att det beräknas vara en stor energikälla år 2050. Men hur solenergi och annan förnybar energi kommer att fungera och påverka oss är det svårare att förklara och till och med förstå. Vilka är då inte bättre att ge oss idéer och svar på det än nästa generation själva, säger Telge Energis kundchef Petra Hallebrant (tillika Fru Watt).

Initiativet är en del av Telge Energis satsning att engagera nästa generation i framtidens klimatfrågor. I Telge Energis barnpanel bjuds barn in för att på olika sätt laborera och tycka till om framtidens miljö och energifrågor.

Samarbetet med Blombackaskolan och Barnpanelen kommer att fortsätta. Med fler aktiviteter vill vi skapa nyfikenhet kring förnybar energi. Syftet är att diskutera olika lösningar och samtidigt öka kunskaperna hos barn och unga i frågor som rör förnybar energi och hållbarhet. I samarbete med Telge Fastigheter installerade Telge Energi även solpaneler på Blombackaskolan augusti 2014!

Är du intresserad av att veta mer vad barnen hittar på för smarta miljölösningar så finns ett urval av idéer på: www.telgeenergi.se/barnpanelen
Källa: Telge Energi

Senaste nyheter