Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Fair Trade väskor av flätad vass hos La Maison Afrique

http://www.klimatsmart.se/images/news/fairtrade_vaskor.jpg

La Maison Afrique FAIR TRADE firar 20 års verksamhet! Det firar vi med att visa upp våra hantverk i La Maison Afrique FAIR TRADE monter B09:41 på Formex, Stockholmsmässan den 19-22 augusti 2015. Vi tillhandahåller hantverk från Madagaskar med respekt för natur, människa och tradition - Fair Trade. I och med vårat firande presenterar vi extra många nya väskor och hattar i sortimentet! På foto: Alltid redo - Fair Trade väska med stor ficka för t.ex mobil. Fickan stängs med kardborrelås (knappen av polerat kokosnötskal är där för estetiken). Dragskostängning av bomullstextil. Dubbelsydda läderhandtag med längd för att hänga på axel. Det är ett genuint hantverk av miljövänliga material av lokalt ursprung. Väskan har insida av flätad vass. Materialet ger väskan form och en elastisk, flexibel stadga. Utsidan är gjord av soltorkade, handvävda raffiapalmblad. Före vävning, delas palmbladen på längden och knyts samman. Vävningen ger kvinnor på isolerad landsbygd viktiga inkomster. Färgämnen som används uppfyller krav för miljö och hälsa. Läder till handtag och hörn är vegetabiliskt garvat samt fritt från krom. Knappen av polerat kokosnötskal är en bit avfall som i skickliga hantverkares händer blivit fin. Det återstår att nämna ytterligare en praktisk detalj på väskan: Stadig innerficka av handvävd raffia fastsatt vid väskans inre övre kant, skyddad under dragskostängningens textil. Hos La Maison Afrique FAIR TRADE är allt av natur- eller returmaterial. Hantverk från småskalig, miljövänlig tillverkning. Båtfraktat. Fair Trade

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Fair Trade väskor av flätad vass hos La Maison Afrique

2015-08-18
La Maison Afrique FAIR TRADE firar 20 års verksamhet!

Det firar vi med att visa upp våra hantverk i La Maison Afrique FAIR TRADE monter B09:41 på Formex, Stockholmsmässan den 19-22 augusti 2015.

Vi tillhandahåller hantverk från Madagaskar med respekt för natur, människa och tradition - Fair Trade. I och med vårat firande presenterar vi extra många nya väskor och hattar i sortimentet!

På foto: Alltid redo - Fair Trade väska med stor ficka för t.ex mobil. Fickan stängs med kardborrelås (knappen av polerat kokosnötskal är där för estetiken). Dragskostängning av bomullstextil. Dubbelsydda läderhandtag med längd för att hänga på axel.

Det är ett genuint hantverk av miljövänliga material av lokalt ursprung. Väskan har insida av flätad vass. Materialet ger väskan form och en elastisk, flexibel stadga. Utsidan är gjord av soltorkade, handvävda raffiapalmblad. Före vävning, delas palmbladen på längden och knyts samman. Vävningen ger kvinnor på isolerad landsbygd viktiga inkomster. Färgämnen som används uppfyller krav för miljö och hälsa. Läder till handtag och hörn är vegetabiliskt garvat samt fritt från krom. Knappen av polerat kokosnötskal är en bit avfall som i skickliga hantverkares händer blivit fin.

Det återstår att nämna ytterligare en praktisk detalj på väskan: Stadig innerficka av handvävd raffia fastsatt vid väskans inre övre kant, skyddad under dragskostängningens textil.

Hos La Maison Afrique FAIR TRADE är allt av natur- eller returmaterial. Hantverk från småskalig, miljövänlig tillverkning. Båtfraktat. Fair Trade

Välkommen att besöka någon av våra återförsäljare eller vår hemsida: www.rattvishandel.org

Senaste nyheter