Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ekologisk rabarberpaj med smuldeg

http://www.klimatsmart.se/images/news/paji250x166.jpg

I vår trädgård har vi odlat rabarber som just nu växer så det knakar. Att odla egna rabarber är båda enkelt och väldigt vanligt i svenska hushåll. Därför vill vi tipsa om ett recept på raberberpaj med en knaprig smuldeg som bakas ofta hemma hos oss. Finns det något härligare än att baka med råvaror som man har odlat helt själv? Och du, tänkt på att välja ekologiska ingredienser så långt det bara går! Det blir både godare och nyttigare. Receptet räcker till 4 port Ingredienser: 500 g rabarber 1⁄2 msk potatismjöl 4 msk strösocker Deg: 1 1⁄2 dl havregryn 1 1⁄2 dl vetemjöl 1⁄2 dl strösocker 125 g smör Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min tills degen blir gyllenbrun. Klart! Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Senaste nyheter