Redaktör:
Gita Ljunggren
Kristianstad kommun KRAV-märker sex skolkök
2016-10-17
Kristianstad kommun har KRAV-certifierat sex av sina skolkök. 1 700 barn i 11 av kommunens skolor och förskolor får nu varje dag äta i en KRAV-certifierad restaurang.
Sex av Kristianstad kommuns 31 skolkök med tillhörande mottagningsenheter är sedan i juni KRAV-certifierade på första nivån. Det innebär att minst 25 procent av alla inköpta livsmedel ska vara antingen KRAV-märkta, ekologiska eller MSC-märkta.
– Vi är glada och stolta över den inledande certifieringen på nivå ett. Vi känner att vi med detta vidareutvecklar verksamheten, höjer kvaliteten och tydliggör vårt gemensamma arbete – vilket givetvis är mycket positivt, säger Niclas Orwar, arbetsledare för de aktuella köken.
Kristianstad kommuns KRAV-certifierade skolkök serverar varje dag cirka 1 700 luncher och 600 frukostar och mellanmål.
De KRAV-certifierade restaurangerna finns på dessa förskolor och skolor:
- Norretull särskola/Norretullskolan
- Kulltorpskolan
- Centralskolan
- Nosabyskolan
- Allököket
- Parkskolan
- Central förskolan
- Allö förskolan
- Ängskolan
- Ängsgymnasiet
- Kristianstad Montessori F-3
Totalt finns omkring 1 200 KRAV-certifierade restauranger i Sverige. Restauranger kan KRAV-certifieras på tre olika nivåer för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med godkända råvaror. Ju mer godkända råvaror, desto fler stjärnor i märkningen är ifyllda:
- En stjärna = minst 25 % godkända livsmedel eller 15 godkända produkter
- Två stjärnor = minst 50 % godkända livsmedel
- Tre stjärnor = minst 90 % godkända livsmedel
En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Köken i Kristianstad certifieras av certifieringsföretaget HS Certifiering.
Läs mer:
KRAV-certifierade restauranger: www.krav.se/restaurangsok
Kontakt:
- Niclas Orwar, Arbetsledare Kristianstad Kommun, 0728-85 83 01
- Anders Hjort, HS Certifiering, tel 0768-79 15 24
Sex av Kristianstad kommuns 31 skolkök med tillhörande mottagningsenheter är sedan i juni KRAV-certifierade på första nivån. Det innebär att minst 25 procent av alla inköpta livsmedel ska vara antingen KRAV-märkta, ekologiska eller MSC-märkta.
– Vi är glada och stolta över den inledande certifieringen på nivå ett. Vi känner att vi med detta vidareutvecklar verksamheten, höjer kvaliteten och tydliggör vårt gemensamma arbete – vilket givetvis är mycket positivt, säger Niclas Orwar, arbetsledare för de aktuella köken.
Kristianstad kommuns KRAV-certifierade skolkök serverar varje dag cirka 1 700 luncher och 600 frukostar och mellanmål.
De KRAV-certifierade restaurangerna finns på dessa förskolor och skolor:
- Norretull särskola/Norretullskolan
- Kulltorpskolan
- Centralskolan
- Nosabyskolan
- Allököket
- Parkskolan
- Central förskolan
- Allö förskolan
- Ängskolan
- Ängsgymnasiet
- Kristianstad Montessori F-3
Totalt finns omkring 1 200 KRAV-certifierade restauranger i Sverige. Restauranger kan KRAV-certifieras på tre olika nivåer för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med godkända råvaror. Ju mer godkända råvaror, desto fler stjärnor i märkningen är ifyllda:
- En stjärna = minst 25 % godkända livsmedel eller 15 godkända produkter
- Två stjärnor = minst 50 % godkända livsmedel
- Tre stjärnor = minst 90 % godkända livsmedel
En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Köken i Kristianstad certifieras av certifieringsföretaget HS Certifiering.
Läs mer:
KRAV-certifierade restauranger: www.krav.se/restaurangsok
Kontakt:
- Niclas Orwar, Arbetsledare Kristianstad Kommun, 0728-85 83 01
- Anders Hjort, HS Certifiering, tel 0768-79 15 24
Källa: KRAV
Senaste nyheter
-
2021-12-03
Försäljningen av KRAV-märkt julskinka ökar kraftigtFörsäljningen av KRAV-märkt julskinka är på väg uppåt. De senaste två åren har försäljningen i… -
2021-11-03
Regeringen begränsar användningen av engångsplastRegeringen vill se ett hållbart användande av engångsplast och har i dag fattat en rad beslut som… -
2021-08-06
Värmland bäst på hållbarhet för djur och jordbruk30 procent av djuren och 27 procent av jordbruksmarken i Värmland uppfyller KRAVs kriterier för god… -
2021-06-02
I Örnsköldsvik kan du panta din take away-muggSvenskarna är bland de bästa i världen på att panta burkar och flaskor. Varje år pantas över två… -
2021-05-15
Svenskt vinhus lanserar världens första alkoholfria naturviner12 maj lanserade det svenska vinhuset Oddbird världens första alkoholbefriade organiska och… -
2021-05-07
Ny metod minskar kaffets klimatpåverkanArvid Nordquist Kafferosteri tillsammans med Rainforest Alliance testar en ny, innovativ metod för… -
2021-05-05
KRAV skärper reglerna för ökad hållbarhetMed nya regler för bland annat växtodling och klimat tog KRAV under 2020 ytterligare steg för att… -
2021-04-26
Hemmalivet gav pantrekord - 99% pantar sina flaskorPantameras pantstatistiken från 2020 som visar att antalet pantade burkar och flaskor har ökat med… -
2021-04-16
Ny hållbar laxodling ger 20 procent av Sveriges konsumtionSveriges största landbaserade odling för sötvattenlax etableras i Säffle. Stora delar av Sveriges… -
2021-03-05
KRAV lanserar ny app och hemsida för sitt regelverkKRAV tar nu nästa steg i sin digitala omställning, genom att lansera en digital plattform och en…