Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Eko-barnkläder med inspiration från Lappland hos Kläppi

http://www.klimatsmart.se/images/news/Kl_ppi_klimatsmart.jpg

Ekologiska barnklädesmärket Kläppi i Nilivaara ökar utbudet av äldre storlekar med en helt ny barnkollektion. Detaljer har varit viktiga för att ge det lilla extra med design inspirerad av Lapplands natur, berättar designer Emma Ebermark. Det ekologiska barnklädesmärket Kläppi har numera storlekar upp till 7 år plus att en helt ny barnkollektion tillkommit. Fler plagg väntas även längre fram under våren 2015. I nya kollektionen har detaljerna varit viktiga för att ge det lilla extra där lika mycket vikt läggs vid funktionen som utseendet. Ärmar och benslut har vikbara muddar för att göra plaggen flexibla i storlek. Detaljer såsom tvättanvisningar direkt påplaggen istället för skavande tvättlappar. Tryckknappar och sömmar i kontrasterande färger bidrar till en intressant design. Kläderna har stilrena mönster som inspireras av Nilivaaras urskogar med naturnära färger. Vad är det som gör barnklädesmärket unikt? - Kunderna gillar det stilrena formspråket och kvalitén. Att det är Lappländsk design intresserar många så nu har jag flera återförsäljare med. Emma Ebermark, grundare av Kläppi AB. Trots avlägsen butik i Nilivaara når företaget ut, framgången stavas E-handel. Produkternas popularitet tror Emma beror på att efterfrågan av ekologiska varor blivit större. Designen är såklart väldigt viktig, i mitt fall en stilren utformning med inspiration från Lapplands natur. Hur mycket planerar du att utöka din verksamhet i framtiden? - Jag har hundratals idéer på nya ekologiska produkter för barn. Nya plagg finns redan på ritbordet och andra produkter såsom sängkläder, leksaker och böcker kommer under de närmsta två åren. Berättar Emma Ebermark, grundare av Kläppi AB. Hela kollektionen hittar ni på www.klappi.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Eko-barnkläder med inspiration från Lappland hos Kläppi

2015-03-16
Eko-barnkollektion med Lappländsk design
Ekologiska barnklädesmärket Kläppi i Nilivaara ökar utbudet av äldre storlekar med en helt ny barnkollektion.

Detaljer har varit viktiga för att ge det lilla extra med design inspirerad av Lapplands natur, berättar designer Emma Ebermark.

Det ekologiska barnklädesmärket Kläppi har numera storlekar upp till 7 år plus att en helt ny barnkollektion tillkommit. Fler plagg väntas även längre fram under våren 2015.

I nya kollektionen har detaljerna varit viktiga för att ge det lilla extra där lika mycket vikt läggs vid funktionen som utseendet. Ärmar och benslut har vikbara muddar för att göra plaggen flexibla i storlek. Detaljer såsom tvättanvisningar direkt påplaggen istället för skavande tvättlappar.

Tryckknappar och sömmar i kontrasterande färger bidrar till en intressant design. Kläderna har stilrena mönster som inspireras av Nilivaaras urskogar med naturnära färger.

Vad är det som gör barnklädesmärket unikt?
- Kunderna gillar det stilrena formspråket och kvalitén. Att det är Lappländsk design intresserar många så nu har jag flera återförsäljare med.
Emma Ebermark, grundare av Kläppi AB.

Trots avlägsen butik i Nilivaara når företaget ut, framgången stavas E-handel. Produkternas popularitet tror Emma beror på att efterfrågan av ekologiska varor blivit större. Designen är såklart väldigt viktig, i mitt fall en stilren utformning med inspiration från Lapplands natur.

Hur mycket planerar du att utöka din verksamhet i framtiden?
- Jag har hundratals idéer på nya ekologiska produkter för barn. Nya plagg finns redan på ritbordet och andra produkter såsom sängkläder, leksaker och böcker kommer under de närmsta två åren. Berättar Emma Ebermark, grundare av Kläppi AB.

Hela kollektionen hittar ni på www.klappi.se
Källa: Klappi.se

Senaste nyheter