Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Lansering av nya Volvo V90 Bi-Fuel

http://www.klimatsmart.se/images/news/eon-volvo250x189.jpg

Gäster från kommuner, företag och flera av Volvos bilåterförsäljare inspirerades av föredrag om biogasens betydelse för hållbara transporter, cirkulär ekonomi och framtidens gasteknik för fordon när Westport Fuel Systems tillsammans med E.ON och andra företag inom biogasbranschen bjöd in till lansering av nya Volvo V90 Bi-Fuel. Prestanda i världsklass: Nya Volvo V90 Bi-Fuel byggs i Volvo Cars fabrik i Torslanda i den löpande produktionen. Efterarbetet görs sedan av Volvo Cars samarbetspartner för Bi-Fuel bilar, Westport Fuel Systems. Volvo V90 Bi-Fuel baseras på Volvo Cars: egenproducerade fyrcylindriga bensinmotor T5 som har 254 hästkrafter och ett vridmoment på 350 Nm. Till detta hör en åttaväxlad automatlåda. Tillsammans ger det en prestanda i världsklass och marknadens kraftigaste gasmotor. Gastanken rymmer 18 kilo, vilket ger en körsträcka på 40 mil enbart på gas. Till detta kommer bilens ordinarie bensintank som rymmer 55 liter. Miljödeklarationen visar 111 gram CO2 i utsläpp på metandrift och 40 gram CO2 i utsläpp för körning på 100 procent biogas. – För oss kommer nya Volvo V90 Bi-Fuel bli en viktig produkt för främst taxi, men också för de företag som har en uttalad miljöprofil i sin policy, säger Fredrik Isakson, chef för företagsförsäljning på Volvo Cars Sverige. Biogas för framtiden: Bland talarna på seminariet fanns bland annat förre statsministern Göran Persson, engagerad i biogasbranschen genom sitt ordförandeskap i Scandinavian Biogas. – Det är fantastiskt och kul att en Volvobil nu rullar på biogas. I biogas tar vi hand om avfall och producerar ett bränsle som går att använda i transportsektorn och som inte släpper några partiklar efter sig. Det är framtiden, sa Göran Persson. Modellen är valbar med samma utrustningsnivåer som övriga varianter för Volvo V90.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Andreas Sandmon

Dela på Facebook

Lansering av nya Volvo V90 Bi-Fuel

2016-12-01
Nya Volvo V90 Bi-Fuel
Gäster från kommuner, företag och flera av Volvos bilåterförsäljare inspirerades av föredrag om biogasens betydelse för hållbara transporter, cirkulär ekonomi och framtidens gasteknik för fordon när Westport Fuel Systems tillsammans med E.ON och andra företag inom biogasbranschen bjöd in till lansering av nya Volvo V90 Bi-Fuel.

Prestanda i världsklass:
Nya Volvo V90 Bi-Fuel byggs i Volvo Cars fabrik i Torslanda i den löpande produktionen. Efterarbetet görs sedan av Volvo Cars samarbetspartner för Bi-Fuel bilar, Westport Fuel Systems.

Volvo V90 Bi-Fuel baseras på Volvo Cars: egenproducerade fyrcylindriga bensinmotor T5 som har 254 hästkrafter och ett vridmoment på 350 Nm. Till detta hör en åttaväxlad automatlåda. Tillsammans ger det en prestanda i världsklass och marknadens kraftigaste gasmotor. Gastanken rymmer 18 kilo, vilket ger en körsträcka på 40 mil enbart på gas. Till detta kommer bilens ordinarie bensintank som rymmer 55 liter. Miljödeklarationen visar 111 gram CO2 i utsläpp på metandrift och 40 gram CO2 i utsläpp för körning på 100 procent biogas.

– För oss kommer nya Volvo V90 Bi-Fuel bli en viktig produkt för främst taxi, men också för de företag som har en uttalad miljöprofil i sin policy, säger Fredrik Isakson, chef för företagsförsäljning på Volvo Cars Sverige.

Biogas för framtiden:
Bland talarna på seminariet fanns bland annat förre statsministern Göran Persson, engagerad i biogasbranschen genom sitt ordförandeskap i Scandinavian Biogas.

– Det är fantastiskt och kul att en Volvobil nu rullar på biogas. I biogas tar vi hand om avfall och producerar ett bränsle som går att använda i transportsektorn och som inte släpper några partiklar efter sig. Det är framtiden, sa Göran Persson.

Modellen är valbar med samma utrustningsnivåer som övriga varianter för Volvo V90.

Senaste nyheter