Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Det var kul att prya som jultomte

http://www.klimatsmart.se/images/news/stj250x250.jpeg

Tiden går fort när man har roligt och nu är det en hel vecka sen det var miljöfondceremoni i Bixias monter på VIND2012. I år har 18 projekt blivit beviljade pengar från Bixia Miljöfond. Vi höll en gemensam ceremoni för fondtagarna och hela 11 stycken var med på plats. Att så många kom var klart över min förväntan och riktigt roligt! Alla är så glada när man pratar med dem och ger dem ett diplom och en låtsascheck med pengar. Den härliga känslan jag känner då måste vara ungefär som jultomten får uppleva när han far jorden runt och delar ut klappar - en känsla man kan leva på resten av året liksom. Och snart är det här året slut! December börjar på lördag och så är det första advent på söndag. Jag har hängt upp min härliga stjärna, och adventsljusstakar får det bli till helgen. Självklart är det en LED-lampa där inne i stjärnan och förutom att den nästan inte använder nån el så är fördelen att en sån lampa knappt blir varm alls. När det gäller elektriska adventsljusstakar så tänk på att kontrollera skicket ordentligt innan användning, och se gärna till att det finns en strömbrytare på sladden. Om det är lamporna som behöver bytas ut eller om det är själva ljusstaken som är trasig kan vara svårt att klura ut ibland. Ta då hjälp av en elektriker att reda ut det tycker jag. Jag hittade info på Elsäkerhetsverkets hemsida om vanliga fel på julbelysning som kan vara bra att ha som checklista vid din kontroll. Annars är slutet av året en tid för reflektion över vad som hänt och varför, men för min del får det vänta tills de lediga dagarna runt jul och nyår. Själv är jag mest fokuserad på planering av år 2013, vilket många av oss på Bixia är just nu. Det är både spännande och svårt, men för min del så finns det hur mycket som helst jag skulle vilja göra som miljösamordnare. Det svåra för mig är att inte börja med för mycket på en gång, så jag tänkte vara lite smart nu och göra en flerårsplan. Fokus nästa år blir den interna kommunikationen om miljö, klimat och hållbarhet samt vidareutveckling av Bixia Miljöfond. Can’t wait! PS. När det gäller adventsljusstakar med levande ljus så gör vi som Räddningstjänsten säger - blåser ut ljusen när vi lämnar rummet. Ha en härlig första advent! Skrivet av Kim på Bixias blogg.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Det var kul att prya som jultomte

2012-11-28
Tiden går fort när man har roligt och nu är det en hel vecka sen det var miljöfondceremoni i Bixias monter på VIND2012. I år har 18 projekt blivit beviljade pengar från Bixia Miljöfond. Vi höll en gemensam ceremoni för fondtagarna och hela 11 stycken var med på plats. Att så många kom var klart över min förväntan och riktigt roligt!

Alla är så glada när man pratar med dem och ger dem ett diplom och en låtsascheck med pengar. Den härliga känslan jag känner då måste vara ungefär som jultomten får uppleva när han far jorden runt och delar ut klappar - en känsla man kan leva på resten av året liksom.

Och snart är det här året slut! December börjar på lördag och så är det första advent på söndag. Jag har hängt upp min härliga stjärna, och adventsljusstakar får det bli till helgen. Självklart är det en LED-lampa där inne i stjärnan och förutom att den nästan inte använder nån el så är
fördelen att en sån lampa knappt blir varm alls.

När det gäller elektriska adventsljusstakar så tänk på att kontrollera skicket ordentligt innan användning, och se gärna till att det finns en strömbrytare på sladden. Om det är lamporna som behöver bytas ut eller om det är själva ljusstaken som är trasig kan vara svårt att klura ut ibland. Ta då hjälp av en elektriker att reda ut det tycker jag. Jag hittade info på Elsäkerhetsverkets hemsida om vanliga fel på julbelysning som kan vara bra att ha som checklista vid din kontroll.

Annars är slutet av året en tid för reflektion över vad som hänt och varför, men för min del får det vänta tills de lediga dagarna runt jul och nyår. Själv är jag mest fokuserad på planering av år 2013, vilket många av oss på Bixia är just nu. Det är både spännande och svårt, men för min del så finns det hur mycket som helst jag skulle vilja göra som miljösamordnare. Det svåra för mig är att inte börja med för mycket på en gång, så jag tänkte vara lite smart nu och göra en flerårsplan. Fokus nästa år blir den interna kommunikationen om miljö, klimat och hållbarhet samt vidareutveckling av Bixia Miljöfond. Can’t wait!

PS. När det gäller adventsljusstakar med levande ljus så gör vi som Räddningstjänsten säger - blåser ut ljusen när vi lämnar rummet.

Ha en härlig första advent!

Skrivet av Kim på Bixias blogg.

Senaste nyheter