Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Clean Drive hos Holmgrens bil 26 maj

http://www.klimatsmart.se/images/news/holmgrens248x100.gif

Miljömedvetna bilhandlare från hela Europa visar vägen i ett internationellt uppstartsmöte för projektet Clean Drive hos Holmgrens. Clean Drive är ett spjutspetsprojekt som visar intresset från europeiska bilhandlare att medverka till en bättre miljö genom att öka försäljningen av mer energi- och klimateffektiva fordon (miljöbilar med lägre CO2-utsläpp). Som bilhandlare tycker vi att ett engagerat deltagande i ett arbete för en konstant förbättring av miljölösningar är ett naturligt och oerhört viktigt steg i bilbranschens utveckling. Mötet som håller hus på Holmgrens Bil i Jönköping den 26 maj handlar om att visa upp för övriga medverkande länder hur bilhandlare i Sverige jobbar. Ett arbetssätt som kan tjäna som exempel för att stimulera europeiska bilhandlare att jobba på liknande sätt. Projektet kommer att genomföras i nio EU-länder med Sverige och Energikontor Sydost som samordnare och involverar en viktig målgrupp: bilhandlare, biluthyrningsföretag och billeasing företag samt kunder och stödjande nyckelaktörer för att nå det övergripande EU-målet 120 g fossil CO2/km i genomsnitt från nybilsförsäljningen till 2012-2015. Övriga medverkande länder är Tyskland, Frankrike, Irland, Lettland, Italien, Slovenien, Grekland och England. Projektet är tre årigt med start maj 2010 och bygger på en arbetsmodell testad med goda resultat i ett svenskt pilotprojekt, ”CO2-effektiva bilhandlare i Kalmar län”. Varmt välkomna till Clean Drive och Holmgrens Bil, 26 maj kl. 08.30 i Jönköping. För mer information, kontakta: Mats Karsberg, Ansvarig Företagsbilar, 0704-31 73 39, mats.karsberg@holmgrensbil.se, Jonas Lööf, Projektledare Energikontor Sydost, 0706-55 07 71, jonas.loof@energikontorsydost.se Holmgrens Bil är ett av Sveriges äldsta familjeägda bilföretag. i Jönköping har vi Sveriges största showroom med över 500 begagnade bilar och nybilar från 8 st olika märken; Chevrolet, Hyundai, Lexus, Mitsubishi, Opel, Peugeot, Saab och Toyota. Våra bilvaruhus finns på 9 orter runt om i Småland.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Clean Drive hos Holmgrens bil 26 maj

2010-05-26
Miljömedvetna bilhandlare från hela Europa visar vägen i ett internationellt uppstartsmöte för projektet Clean Drive hos Holmgrens.

Clean Drive är ett spjutspetsprojekt som visar intresset från europeiska bilhandlare att medverka till en bättre miljö genom att öka försäljningen av mer energi- och klimateffektiva fordon (miljöbilar med lägre CO2-utsläpp). Som bilhandlare tycker vi att ett engagerat deltagande i ett arbete för en konstant förbättring av miljölösningar är ett naturligt och oerhört viktigt steg i bilbranschens utveckling.

Mötet som håller hus på Holmgrens Bil i Jönköping den 26 maj handlar om att visa upp för övriga medverkande länder hur bilhandlare i Sverige jobbar. Ett arbetssätt som kan tjäna som exempel för att stimulera europeiska bilhandlare att jobba på liknande sätt.

Projektet kommer att genomföras i nio EU-länder med Sverige och Energikontor Sydost som samordnare och involverar en viktig målgrupp: bilhandlare, biluthyrningsföretag och billeasing företag samt kunder och stödjande nyckelaktörer för att nå det övergripande EU-målet 120 g fossil CO2/km i genomsnitt från nybilsförsäljningen till 2012-2015. Övriga medverkande länder är Tyskland, Frankrike, Irland, Lettland, Italien, Slovenien, Grekland och England.

Projektet är tre årigt med start maj 2010 och bygger på en arbetsmodell testad med goda resultat i ett svenskt pilotprojekt, ”CO2-effektiva bilhandlare i Kalmar län”.

Varmt välkomna till Clean Drive och Holmgrens Bil, 26 maj kl. 08.30 i Jönköping.

För mer information, kontakta: Mats Karsberg, Ansvarig Företagsbilar, 0704-31 73 39, mats.karsberg@holmgrensbil.se, Jonas Lööf, Projektledare Energikontor Sydost, 0706-55 07 71, jonas.loof@energikontorsydost.se

Holmgrens Bil är ett av Sveriges äldsta familjeägda bilföretag. i Jönköping har vi Sveriges största showroom med över 500 begagnade bilar och nybilar från 8 st olika märken; Chevrolet, Hyundai, Lexus, Mitsubishi, Opel, Peugeot, Saab och Toyota. Våra bilvaruhus finns på 9 orter runt om i Småland.

Senaste nyheter