Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Brother-skrivare blir Svanenmärkta

http://www.klimatsmart.se/images/news/brother247x95.jpg

Nio olika bordsmodeller av svartvita skrivare från Brother blir nu Svanenmärkta. Bland produkterna finns vanliga laserskrivare och multifunktionsskrivare med och utan fax. – Våra kunder ska veta att produkterna de köper från oss har så liten miljöpåverkan som möjligt, säger Mats Svensson, vice vd på Brother Sverige. Totalt nio olika modeller från Brother har fått ett kvitto på att de uppfyller Svanens hårda miljökrav när det gäller tillverkningsmaterial, energiförbrukning och arbetsmiljö. – Vi tycker att det är väldigt roligt att Brother valt att Svanenmärka sina produkter. Att välja Svanenmärkt är ett enkelt sätt att bidra till en bättre miljö – både på kontoret och ute i världen, säger Ove Jansson produktansvarig för Svanenmärkta skrivare på Svanen. För att bli Svanenmärkt måste en skrivare uppfylla krav på låg energiförbrukning och ha energisparläge. Utsläppshalterna av ozon och andra gaser är noggrant reglerade liksom bullernivån. Plasterna i skrivarna får inte innehålla hälsofarliga ämnen eller vådliga kemikalier. Skrivarna måste vara byggda för att förenkla återvinning och kunderna ska ges tydlig information om vad som gäller för returhantering och återvinning. Leverantören måste också garantera att det finns reservdelar kvar fem år efter att produkten slutat tillverkas. – Vi strävar alltid efter att vara miljömedvetna, säger Mats Svensson, vice vd på Brother i Sverige. Svanenmärkningen är en symbol som gör det tydligare för våra kunder att produkterna är miljöanpassade. Följande produkter blir Svanenmärkta: - Laserskrivarna: HL-5340D, HL5350-DN, HL5350-DNLT och HL5370-DW - Multifunktionsskrivarna med fax: MFC-8370DN, MFC-8880DN, MFC-8890DW - Multifunktionsskrivarna utan fax: DCP-8070D och DCP-8085DN För mer information och kontakt: Fredrik Pauli, produktchef, Brother International Sweden AB, 031-734 12 15.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Brother-skrivare blir Svanenmärkta

2010-01-20
Nio olika bordsmodeller av svartvita skrivare från Brother blir nu Svanenmärkta. Bland produkterna finns vanliga laserskrivare och multifunktionsskrivare med och utan fax.

– Våra kunder ska veta att produkterna de köper från oss har så liten miljöpåverkan som möjligt, säger Mats Svensson, vice vd på Brother Sverige.

Totalt nio olika modeller från Brother har fått ett kvitto på att de uppfyller Svanens hårda miljökrav när det gäller tillverkningsmaterial, energiförbrukning och arbetsmiljö.

– Vi tycker att det är väldigt roligt att Brother valt att Svanenmärka sina produkter. Att välja Svanenmärkt är ett enkelt sätt att bidra till en bättre miljö – både på kontoret och ute i världen, säger Ove Jansson produktansvarig för Svanenmärkta skrivare på Svanen.

För att bli Svanenmärkt måste en skrivare uppfylla krav på låg energiförbrukning och ha energisparläge. Utsläppshalterna av ozon och andra gaser är noggrant reglerade liksom bullernivån. Plasterna i skrivarna får inte innehålla hälsofarliga ämnen eller vådliga kemikalier. Skrivarna måste vara byggda för att förenkla återvinning och kunderna ska ges tydlig information om vad som gäller för returhantering och återvinning. Leverantören måste också garantera att det finns reservdelar kvar fem år efter att produkten slutat tillverkas.

– Vi strävar alltid efter att vara miljömedvetna, säger Mats Svensson, vice vd på Brother i Sverige. Svanenmärkningen är en symbol som gör det tydligare för våra kunder att produkterna är miljöanpassade.

Följande produkter blir Svanenmärkta:
- Laserskrivarna: HL-5340D, HL5350-DN, HL5350-DNLT och HL5370-DW
- Multifunktionsskrivarna med fax: MFC-8370DN, MFC-8880DN, MFC-8890DW
- Multifunktionsskrivarna utan fax: DCP-8070D och DCP-8085DN

För mer information och kontakt:
Fredrik Pauli, produktchef, Brother International Sweden AB, 031-734 12 15.

Senaste nyheter