Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Vopak Sweden vinnare av miljöpris

http://www.klimatsmart.se/images/news/oljepris200x255.jpg

Idag belönades Vopak Sweden för sitt säkerhetstänk och sitt långsiktiga hållbarhetsarbete. Priset delades ut av Göteborgs Hamn på den årliga träffen för aktörer i Energihamnen. Varje år delar Göteborgs Hamn ut Energihamnens miljöpris. I år gick miljöpriset till Vopak Sweden. Vopak fick utmärkelsen bland annat för att företaget etablerat lokalt omhändertagande av oljeförorenat vatten och lagring och hantering av tjockolja. Det är åttonde året som Energihamnens miljöpris delas ut. Juryn består av sakkunniga från Göteborgs Hamn AB och Länsstyrelsen i Västra Götaland. Så här lyder motiveringen: ”Vopak Sweden AB är ett internationellt lagringsföretag med betydande verksamhet i Sverige och Göteborg. Vopak Sweden AB arbetar proaktivt med förbättringar av sin verksamhet utefter kundernas behov och samhällets ökade krav. Ombyggnationen av Skarvik 2 och Skarvik 13 i Energihamnen är bra exempel på sådana förbättringar som utförts på ett föredömligt sätt där man överträffat gällande regler och är föregångare i Energihamnen. Vopak Sweden AB har utfört invallningar runt samtliga cisterner samt etablerat lokalt omhändertagande av dagvatten och oljeförorenat vatten, behandling av luktande gaser och lagring och hantering av tjockolja. Vopak Sweden AB har utmärkt sig som ett företag med högt säkerhetstänkande och arbetar långsiktigt med miljö- och hållbarhetsfrågor.” För mer information, kontakta: Cecilia Carlsson, Göteborgs Hamn , 031-731 22 45, cecilia.carlsson@portgot.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Andreas Sandmon

Dela på Facebook

Vopak Sweden vinnare av miljöpris

2012-05-03
Ard Huisman, vd för Vopak Sweden.
Idag belönades Vopak Sweden för sitt säkerhetstänk och sitt långsiktiga hållbarhetsarbete. Priset delades ut av Göteborgs Hamn på den årliga träffen för aktörer i Energihamnen.

Varje år delar Göteborgs Hamn ut Energihamnens miljöpris. I år gick miljöpriset till Vopak Sweden. Vopak fick utmärkelsen bland annat för att företaget etablerat lokalt omhändertagande av oljeförorenat vatten och lagring och hantering av tjockolja.

Det är åttonde året som Energihamnens miljöpris delas ut. Juryn består av sakkunniga från Göteborgs Hamn AB och Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Så här lyder motiveringen:
”Vopak Sweden AB är ett internationellt lagringsföretag med betydande verksamhet i Sverige och Göteborg. Vopak Sweden AB arbetar proaktivt med förbättringar av sin verksamhet utefter kundernas behov och samhällets ökade krav.

Ombyggnationen av Skarvik 2 och Skarvik 13 i Energihamnen är bra exempel på sådana förbättringar som utförts på ett föredömligt sätt där man överträffat gällande regler och är föregångare i Energihamnen.

Vopak Sweden AB har utfört invallningar runt samtliga cisterner samt etablerat lokalt omhändertagande av dagvatten och oljeförorenat vatten, behandling av luktande gaser och lagring och hantering av tjockolja. Vopak Sweden AB har utmärkt sig som ett företag med högt säkerhetstänkande och arbetar långsiktigt med miljö- och hållbarhetsfrågor.”

För mer information, kontakta:
Cecilia Carlsson, Göteborgs Hamn , 031-731 22 45, cecilia.carlsson@portgot.se.

Senaste nyheter