Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Bästa tipsen för huden 2013

http://www.klimatsmart.se/images/news/cogerd250x73.png

Just nu har vi en årstid som är påfrestande för vår hud. Kyla och blåst tenderar att vara starkt uttorkade. Dock utsätts vår hud för yttre påfrestningar varje dag av klimat, luftföroreningar, stress, vilken mat vi äter, sömn etc. Vi på C/O Gerd tycker att huden bör skötas ur ett holistiskt tankesätt. Vi bör tänka lika mycket på vår insida som på vår utsida. Några små snabba tips inför 2013, något du kan börja med redan under julhelgen. För ditt inre välbefinnande är sömn, motion och regelbundna måltider något vår kropp älskar, då vi ger den det. Vätska i form av vatten är bra för våra inre organ, vilket också sen syns på huden. En liter om dagen räcker gott och väl. Motion behöver varken vara tråkigt eller jobbigt, börja från dina förutsättningar, promenader och att andas frisk luft varje dag är kanon för både kropp och själ. Skratt och gemenskap med goda vänner får oss också att lysa lite extra. För huden: Rengör din hud med milda och snälla produkter. C/O Gerds rengöring med vit lera är extra mild och lugnande för huden, rengöringen med raps/canola är också mild och lite uppfriskande för din hud. Rengöringen ska avlägsna makeup, smuts och döda hudceller utan att vara uttorkande. För att få bort de sista resterna av en besvärlig mascara kan man fukta två bomullsrondeller med vatten och sedan ta några droppar olja. Vi på C/O Gerd älskar ansiktsoljor och tycker därför att man nu under vintern bör alla börja dagen med några droppar ansiktsolja. Därefter smörjer man ansiktet med dagkräm. Vänta en liten stund innan du tar på makeup. (Om du gillar att sminka dig). - Lite concealer täcker blemmor och mörka toner under ögonen. - Mineralpuder ger en jämnare ton och lyster i ansiktet. - Ögonskugga tar fram din ögonfärg. - Mascara skyddar dina fransar och ger ögat en inramning. - Läpparna har extra tunn hud och är ofta i behov av lite extra omsorg. C/O Gerds lipcare är skyddande, mjukgörande och en fantastisk bas innan man applicerar läpptstift på läpparna. - Till kvällen ska du rengöra ditt ansikte noga och därefter massera in 4 – 5 droppar ansiktsolja. - Ska du bara vara hemma och mysa en helg tycker vi att du ska undvika makeup helt. Låt huden andas och vila.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Bästa tipsen för huden 2013

2012-12-14
Just nu har vi en årstid som är påfrestande för vår hud. Kyla och blåst tenderar att vara starkt uttorkade. Dock utsätts vår hud för yttre påfrestningar varje dag av klimat, luftföroreningar, stress, vilken mat vi äter, sömn etc. Vi på C/O Gerd tycker att huden bör skötas ur ett holistiskt tankesätt. Vi bör tänka lika mycket på vår insida som på vår utsida.

Några små snabba tips inför 2013, något du kan börja med redan under julhelgen.

För ditt inre välbefinnande är sömn, motion och regelbundna måltider något vår kropp älskar, då vi ger den det. Vätska i form av vatten är bra för våra inre organ, vilket också sen syns på huden. En liter om dagen räcker gott och väl. Motion behöver varken vara tråkigt eller jobbigt, börja från dina förutsättningar, promenader och att andas frisk luft varje dag är kanon för både kropp och själ. Skratt och gemenskap med goda vänner får oss också att lysa lite extra.

För huden:

Rengör din hud med milda och snälla produkter. C/O Gerds rengöring med vit lera är extra mild och lugnande för huden, rengöringen med raps/canola är också mild och lite uppfriskande för din hud. Rengöringen ska avlägsna makeup, smuts och döda hudceller utan att vara uttorkande. För att få bort de sista resterna av en besvärlig mascara kan man fukta två bomullsrondeller med vatten och sedan ta några droppar olja.

Vi på C/O Gerd älskar ansiktsoljor och tycker därför att man nu under vintern bör alla börja dagen med några droppar ansiktsolja. Därefter smörjer man ansiktet med dagkräm. Vänta en liten stund innan du tar på makeup. (Om du gillar att sminka dig).

- Lite concealer täcker blemmor och mörka toner under ögonen.
- Mineralpuder ger en jämnare ton och lyster i ansiktet.
- Ögonskugga tar fram din ögonfärg.
- Mascara skyddar dina fransar och ger ögat en inramning.
- Läpparna har extra tunn hud och är ofta i behov av lite extra omsorg. C/O Gerds lipcare är skyddande, mjukgörande och en fantastisk bas innan man applicerar läpptstift på läpparna.
- Till kvällen ska du rengöra ditt ansikte noga och därefter massera in 4 – 5 droppar ansiktsolja.
- Ska du bara vara hemma och mysa en helg tycker vi att du ska undvika makeup helt. Låt huden andas och vila.
Källa: c/o Gerd

Senaste nyheter