Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

08:or föredrar miljövänlig söktjänst

http://www.klimatsmart.se/images/news/treehoo250x48.jpg

Den miljövänliga svenska sökmotorn Treehoo.com som nu har varit i gång i ett par år verkar ha blivit särskilt populär bland stockholmare. Bl.a. rankas sajten på fjärdeplats i Österskär i norra Storstockholm enligt webbinformationsföretaget Alexa. Söktjänsten som använder hälften av vinsten till att plantera träd i utvecklingsländer för att bekämpa den globala uppvärmningen erbjuder även fria e-postkonton samt möjlighet att handla musik och böcker online. Företagets grundare Pedro Bentancour Garin är inte överraskad över de positiva siffrorna och berättar att ”skulle Treehoo bli lika populär i hela Sverige så skulle vi kunna plantera omkring 10 miljoner träd per dag”. Något som inte bara skulle ha en mycket positiv inverkan på vår miljö, då träd binder upp koldioxid från atmosfären, det skulle även skapa mängder av arbetstillfällen i många utvecklingsländer. Treehoo AB deltar i Globe Forums Facilitator Program och har valts till officiell partner i Europeiska Kommissionens program för hållbar energi. Företaget planterar sina träd i samarbete med organisationen ”Trees for the Future” som har planterat träd runtom i världen sedan 1980-talet. För mer information, kontakta: Pedro Bentancour Garin, 073-7306394 eller besök: http://www.alexa.com/siteinfo/treehoo.com Treehoo AB är företaget bakom webbportalen treehoo.com som investerar hälften av den vinst som görs på bl.a. reklam till att plantera träd i tredje världen för att sänka halten av koldioxid i atmosfären. Därmed kan nätsurfare från hela världen hjälpa miljön genom att använda Treehoo's sökmotor samt fria e-mail adresser. Sidans popularitet växer konstant och idéen har av Globe Forum utsetts till finalist bland världens främsta miljöinnovationer 2009. Företaget är även officiell sponsor till Europeiska Kommissionens program för hållbar energi och planterar sina träd tillsammans med organisationen "Trees for the Future".

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

08:or föredrar miljövänlig söktjänst

2010-07-21
Den miljövänliga svenska sökmotorn Treehoo.com som nu har varit i gång i ett par år verkar ha blivit särskilt populär bland stockholmare. Bl.a. rankas sajten på fjärdeplats i Österskär i norra Storstockholm enligt webbinformationsföretaget Alexa.

Söktjänsten som använder hälften av vinsten till att plantera träd i utvecklingsländer för att bekämpa den globala uppvärmningen erbjuder även fria e-postkonton samt möjlighet att handla musik och böcker online.

Företagets grundare Pedro Bentancour Garin är inte överraskad över de positiva siffrorna och berättar att ”skulle Treehoo bli lika populär i hela Sverige så skulle vi kunna plantera omkring 10 miljoner träd per dag”. Något som inte bara skulle ha en mycket positiv inverkan på vår miljö, då träd binder upp koldioxid från atmosfären, det skulle även skapa mängder av arbetstillfällen i många utvecklingsländer.

Treehoo AB deltar i Globe Forums Facilitator Program och har valts till officiell partner i Europeiska Kommissionens program för hållbar energi. Företaget planterar sina träd i samarbete med organisationen ”Trees for the Future” som har planterat träd runtom i världen sedan 1980-talet.

För mer information, kontakta: Pedro Bentancour Garin, 073-7306394 eller besök: http://www.alexa.com/siteinfo/treehoo.com

Treehoo AB är företaget bakom webbportalen treehoo.com som investerar hälften av den vinst som görs på bl.a. reklam till att plantera träd i tredje världen för att sänka halten av koldioxid i atmosfären. Därmed kan nätsurfare från hela världen hjälpa miljön genom att använda Treehoo's sökmotor samt fria e-mail adresser. Sidans popularitet växer konstant och idéen har av Globe Forum utsetts till finalist bland världens främsta miljöinnovationer 2009. Företaget är även officiell sponsor till Europeiska Kommissionens program för hållbar energi och planterar sina träd tillsammans med organisationen "Trees for the Future".
Källa: Treehoo.com

Senaste nyheter