Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

12 feb håller NMC möte i Stockholm om läkemedlets miljöpåverkan

http://www.klimatsmart.se/images/news/nmclakemedel.jpg

Läkemedels negativa påverkan på miljön och våra ekosystem är en omdiskuterad och kontroversiell fråga då behovet av läkemedel är stort för både individ och samhälle. Avvägningen mellan de positiva effekterna användningen medför och den negativa påverkan det kan innebära för miljön är svår att ta sig an då läkemedlets nytta för patienten självklart väger mycket tungt. Vilka är de negativa konsekvenserna och vilka typer av läkemedel orsakar dessa? Vad kan vi tillåta och vad kan göras för att minimera den negativa påverkan som läkemedelsanvändningen kan innebära? På detta möte kommer vi få lyssna till Irene Ivarsson, barnmorska, som har skrivit två böcker om hormonfria preventivmetoder och miljösmarta lösningar. Vi kommer också få lyssna till Läkemedelsverkets miljöchef, Charlotte Unger, om hur de som ansvarig myndighet för kontroll och godkännande av bland annat medicinska produkter arbetar med frågan. Besöker oss gör även Bengt Mattson, CSR- och miljöchef på Pfizer. Bengt, som är aktiv i LIF Läkemedelsindustriföreningen, kommer att ge oss en inblick i hur het denna fråga verkligen är i branschen. Övriga uppgifter: Mötet äger rum onsdagen den 12 februari kl 14.30-17.00, med efterföljande mingel, på ÅFs kontor i Solna. Detta möte kommer även att sändas på webben. Ange detta vid anmälan. Länken skickas ut dagen före mötet, mötesrummet öppnar kl 14.00 Mötet är kostnadsfritt för medlemmar i NMC, för övriga 800:- + moms. Anmälda deltagare som uteblir utan att anmäla återbud debiteras 500:- + moms. För mer information kontakta kansliet på 010-505 14 45 eller info@nmc.a.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

12 feb håller NMC möte i Stockholm om läkemedlets miljöpåverkan

2013-12-13
Läkemedels negativa påverkan på miljön och våra ekosystem är en omdiskuterad och kontroversiell fråga då behovet av läkemedel är stort för både individ och samhälle. Avvägningen mellan de positiva effekterna användningen medför och den negativa påverkan det kan innebära för miljön är svår att ta sig an då läkemedlets nytta för patienten självklart väger mycket tungt.

Vilka är de negativa konsekvenserna och vilka typer av läkemedel orsakar dessa? Vad kan vi tillåta och vad kan göras för att minimera den negativa påverkan som läkemedelsanvändningen kan innebära?

På detta möte kommer vi få lyssna till Irene Ivarsson, barnmorska, som har skrivit två böcker om hormonfria preventivmetoder och miljösmarta lösningar.

Vi kommer också få lyssna till Läkemedelsverkets miljöchef, Charlotte Unger, om hur de som ansvarig myndighet för kontroll och godkännande av bland annat medicinska produkter arbetar med frågan.

Besöker oss gör även Bengt Mattson, CSR- och miljöchef på Pfizer. Bengt, som är aktiv i LIF Läkemedelsindustriföreningen, kommer att ge oss en inblick i hur het denna fråga verkligen är i branschen.

Övriga uppgifter:
Mötet äger rum onsdagen den 12 februari kl 14.30-17.00, med efterföljande mingel, på ÅFs kontor i Solna.

Detta möte kommer även att sändas på webben. Ange detta vid anmälan. Länken skickas ut dagen före mötet, mötesrummet öppnar kl 14.00

Mötet är kostnadsfritt för medlemmar i NMC, för övriga 800:- + moms. Anmälda deltagare som uteblir utan att anmäla återbud debiteras 500:- + moms.

För mer information kontakta kansliet på 010-505 14 45 eller info@nmc.a.se
Foto: Näringslivets Miljöchefer

Senaste nyheter